sâmbătă 12 octombrie 2024

.

Trucuri pentru îngrijirea pielii

Știți elementele de bază: beți multă apă, dormiți suficient și spălați-vă fața. Dar...

Artă culinara și bucătărie...

Bucătăria este adesea privită ca o formă de artă culinară, un loc în...

Ce trebuie să știm...

Pancreasul vă ajută să reglați modul în care corpul dumneavoastră procesează zahărul. De...

Plastilina: de la o...

Plastilina este un material de modelare asemănător chitului, făcut din săruri de calciu,...
AcasăCulinarBorș de lobodă...

Borș de lobodă cu perișoare din piept de pui

Într-una din zilele acelea nefaste, în care muza bucătarilor îți tot dă târcoale, m-am hotărât să comit o ciorbă de perișoare. Sau cu perișoare. Chestie de interpretare.
110
În grupurile culinare de pe Facebook din care făceam parte odinioară, am asistat la numeroase discuții privind ce, și mai ales ce nu trebuie să conțină perișoarele. Am văzut și păreri care puteau fi catalogate lejer drept “trăsnite”, dar și păreri pertinente, logic argumentate – ce-i drept, aflate într-o nedreaptă minoritate.
117
Dat fiind faptul că nu mi-am dat doctoratul în perișoare, ceea ce am să vă povestesc mai la vale nu trebuie luat drept literă de lege.
100
Integral, aici.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....