miercuri 22 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCulinarBorș de miel...

Borș de miel – cu multă lobodă și leuștean

_203 copy

De cum au trecut sărbătorile Pascale, ai mei bloggeri culinari colegi s-au repezit întru a publica varii variante (ce faină aliterație am găsit!) de ciorbe de lobodă (le găsiți aici, aici și aici). Nici măcar Antena3 nu s-a putut abține, și a zis, în stilu-i caracteristic: “A mâncat ciorbă de lobodă, mai multe zile la rând. Ce s-a întâmplat în corpul ei: <<Nu pot să cred!>>” (nu vă dau linkul, pentru că nu vreau să vă tâmpesc). Ciorba de lobodă este o zamă lungă, numai bună de umplut zilele din postul Paștelui, până la Înviere. O găsiți aici, dacă vreți s-o reproduceți în 2018. Paștele a trecut, loboda încă se găsește pe tarabe, iar ceva carne de miel mai găsim pe la gospodari. Că doar n-ați fi făcut-o pe toată drob ori friptură! Sunt părți ale mielului care nu merg nici la drob, nici la friptură, dar ar merge bine la o ciorbă de miel (ori la un borș de miel, cum i-am zice aici, la Moldova): câteva coaste, carnea de la gât, coada, căzăturile de la friptura de miel.

 
_204
 
_210
 

Continuare…

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....