.

Top 10 motive pentru...

Sportul nu este doar o activitate plăcută, ci și o investiție esențială în...

Tot ceea ce trebuie...

Porțile batante sunt o soluție elegantă și funcțională pentru accesul în curți, reședințe...

O foarte scurtă istorie...

Egiptenii antici dezvoltaseră scrierea pe suluri de papirus atunci când cărturarii foloseau pensule...

Ce trebuie să știți...

De la cercei cu mărgele la cercei cu diamante și tot ceea ce...
AcasăCulinarBorș de miel...

Borș de miel – cu multă lobodă și leuștean

_203 copy

De cum au trecut sărbătorile Pascale, ai mei bloggeri culinari colegi s-au repezit întru a publica varii variante (ce faină aliterație am găsit!) de ciorbe de lobodă (le găsiți aici, aici și aici). Nici măcar Antena3 nu s-a putut abține, și a zis, în stilu-i caracteristic: “A mâncat ciorbă de lobodă, mai multe zile la rând. Ce s-a întâmplat în corpul ei: <<Nu pot să cred!>>” (nu vă dau linkul, pentru că nu vreau să vă tâmpesc). Ciorba de lobodă este o zamă lungă, numai bună de umplut zilele din postul Paștelui, până la Înviere. O găsiți aici, dacă vreți s-o reproduceți în 2018. Paștele a trecut, loboda încă se găsește pe tarabe, iar ceva carne de miel mai găsim pe la gospodari. Că doar n-ați fi făcut-o pe toată drob ori friptură! Sunt părți ale mielului care nu merg nici la drob, nici la friptură, dar ar merge bine la o ciorbă de miel (ori la un borș de miel, cum i-am zice aici, la Moldova): câteva coaste, carnea de la gât, coada, căzăturile de la friptura de miel.

 
_204
 
_210
 

Continuare…