Mai devreme su mai târziu, vine o vreme când organismul tău refuză să mai funcționeze corect cu ce și cât și îl alimentai de obicei. Atunci începi să-ți pui întrebări, să-ți analizezi primele trei cifre ale CNP-ului, eventual să-ți faci niște analize medicale pe care le-ai tot amânat și să le prezinți specialiștilor. Prin specialiști înțelegând oameni cu anumite studii absolvite, cu parafă, drept de practică și experiență. Cei școliți la Google Academy nu intră în această categorie, oricât “research” ar fi făcut ei pe net. Iar specialiști îți spun niște chestii pe care tu deja le știai: că ești hiper (tensiv, glicemic, ponderal) dar și hipo (activ). Și că ar cam trebui să-ți schimbi, pe ici, pe colo, prin punctele esențiale (cum ar fi alimentația și raportul mișcare/repaus), stilul de viață.
Pentru astfel de persoane (nu că m-aș număra și eu în această categorie) am decis să descriu câteva “rețete dietetice”: cu aport energetic redus, cu mai puține grăsimi și mai puține zaharuri. Unde o să am timpul și dispoziția necesară am să fac și niște calcule. O să vă ajute să știți cam ce și cât să mâncați.
Pentru început, un borș – mai gros ori mai subțire – pe bază de pulpe de pui.
Articolul integral, AICI.