joi 16 ianuarie 2025

.

Știi cum trebuie să-ți...

Indiferent dacă tocmai ai adoptat un nou cățel sau ai avut câini toată...

Idei creative de cadouri...

Se apropie Moș Nicolae, acel moment magic în care bucuria micilor atenții și...

Hotele încorporabile și sifoanele...

Bucătăria reprezintă inima unei locuințe, iar echiparea ei cu cele mai potrivite și...

Ce se poate întâmpla...

Hernia de disc a coloanei vertebrale este o leziune a țesutului de amortizare...
AcasăCulinarBorș dietetic de...

Borș dietetic de pui

Mai devreme su mai târziu, vine o vreme când organismul tău refuză să mai funcționeze corect cu ce și cât și îl alimentai de obicei. Atunci începi să-ți pui întrebări, să-ți analizezi primele trei cifre ale CNP-ului, eventual să-ți faci niște analize medicale pe care le-ai tot amânat și să le prezinți specialiștilor. Prin specialiști înțelegând oameni cu anumite studii absolvite, cu parafă, drept de practică și experiență. Cei școliți la Google Academy nu intră în această categorie, oricât “research” ar fi făcut ei pe net. Iar specialiști îți spun niște chestii pe care tu deja le știai: că ești hiper (tensiv, glicemic, ponderal) dar și hipo (activ). Și că ar cam trebui să-ți schimbi, pe ici, pe colo, prin punctele esențiale (cum ar fi alimentația și raportul mișcare/repaus), stilul de viață.

Pentru astfel de persoane (nu că m-aș număra și eu în această categorie) am decis să descriu câteva “rețete dietetice”: cu aport energetic redus, cu mai puține grăsimi și mai puține zaharuri. Unde o să am timpul și dispoziția necesară am să fac și niște calcule. O să vă ajute să știți cam ce și cât să mâncați.

 
114
 

Pentru început, un borș – mai gros ori mai subțire – pe bază de pulpe de pui.

Articolul integral, AICI.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....