Brânză Cambozola la cuptor

CambozolaDeşi cunoscută de mai bine de un veac, brânza Cambozola are certificat de naştere (adică reţetă brevetată şi producţie la nivel industrial) abia din 1970. Cambozola are cetăţenie germană, cu toate că provine dintr-o mamă italiancă (Signora Gorgonzola) şi un tată francez (Monsieur Camembert). De la tată a moştenit consistenţa cremoasă şi coaja de mucegai alb, de la mamă luând „pistruii” albaştri din interior şi tenta puţin picantă (sângele latin, bată-l vina).

(După o idee de Adi Hădean )

Continuare …

Unele conținuturi sau funcționalități nu sunt disponibile din cauza preferințelor dvs. de cookie!

Acest lucru se întâmplă deoarece funcționalitatea / conținutul marcat ca “% SERVICE_NAME%” utilizează modulele cookie pe care le-ați ales să le păstrați dezactivat. Pentru a vizualiza acest conținut sau pentru a utiliza această funcție, vă rugăm să activați modulele cookie: faceți clic aici pentru a deschide preferințele cookie.

Articolul precedent11-11 Stop a mea!
Articolul următorMini-tartine cu diverse