joi 3 octombrie 2024

.

Trusă medicală sau de...

Mergeți pe munte, în pădure sau doar la iarbă verde, la marginea orașului?...

Trei trenduri pentru pasionatii...

Desi nu mai este o noutate faptul ca vietile oamenilor sunt in permanenta...

Cele mai frecvente șapte...

Cei care au un câine ca animal de companie știu, în general, cât...

Cum eficientizezi consumul de...

Eficientizarea inseamna sa economisesti cu cap, fara sa renunti la confort. Poti consuma...
AcasăCulinarBrânză Cambozola la...

Brânză Cambozola la cuptor

CambozolaDeşi cunoscută de mai bine de un veac, brânza Cambozola are certificat de naştere (adică reţetă brevetată şi producţie la nivel industrial) abia din 1970. Cambozola are cetăţenie germană, cu toate că provine dintr-o mamă italiancă (Signora Gorgonzola) şi un tată francez (Monsieur Camembert). De la tată a moştenit consistenţa cremoasă şi coaja de mucegai alb, de la mamă luând „pistruii” albaştri din interior şi tenta puţin picantă (sângele latin, bată-l vina).

(După o idee de Adi Hădean )

Continuare …

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....