vineri 17 ianuarie 2025

.

Cum să alegi între...

În lumea financiară din ziua de azi, opțiunile de împrumut sunt variate și...

Tot ceea ce trebuie...

Majoritatea autovehiculelor diesel sunt prevăzute cu un filtru de particule.Este posibil să fi...

Ce trebuie să știți...

De la cercei cu mărgele la cercei cu diamante și tot ceea ce...

Ce presupune divortul in...

Divorțul este metoda prin care o căsătorie se poate desface, dacă există motive...
AcasăCulinarBrioșe-aperitiv cu brânză...

Brioșe-aperitiv cu brânză și nuci

Dacă facem apel la DEX (Dicționarul Explicativ al Limbii Române), fie chiar și la varianta online, constatăm că piesa din fotografie deși arată ca o brioșă, este cu totul altceva. Cum s-ar spune, if it looks like a duck, but not quakes like a duck, definitely it is not a duck. I-am zis totuși așa pentru că, vorba poetului, trebuia(u) să poarte un nume. Și ca să nu le confundăm cu ale britanicilor muffins, le-am agățat și aperitivul în coadă.

_116

Tehnic vorbind, este doar o plăcintă cu brânză în aluat foitaj, gata tranșată înainte de coacere. Și da, este în aluat foitaj și nu foietaj, cum mai văd scris prin unele locuri. Acest aluat, numit și aluat franțuzesc își trage numele din franțuzescul feuilletage, care derivă din foaie (în franceză feuille) și n-are nicio legătură cu “etajul” (étage în franceză, floor în engleză). Dacă am lămurit și aceste lucruri, ne putem apuca de treabă…

_117

De restul… AICI

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....