luni 9 decembrie 2024

.

Decorator interior sau designer...

Decorarea interioară este arta de a decora o cameră, ca să arată bine,...

Cate carduri porți în...

Fiecare card reprezintă o "urmă" electronică pe care o lași în sistem.  Deschide portofelul...

Impactul testelor genetice în...

În era modernă a medicinei personalizate, testele genetice pentru cancer și consultările genetice...

Eficiența Energetică a Frigiderelor...

În era modernă, energia este o resursă prețioasă, iar preocuparea pentru impactul asupra...
AcasăCulinarBrioșe cu șuncă...

Brioșe cu șuncă și brânză – Ham & Cheese Muffins

Undeva în preajma sărbătorilor de iarnă vă povesteam de un chec aperitiv care se putea face și în condițiile unei oferte precare de alimente, cum era înainte de 1990. Ceva asemănător se poate face însă într-o prezentare mai atractivă, sub formă de brioșe. Sunt brioșe sărate, care merg pe post de antreuri, de gustări, ori pot înlocui un sandviș clasic cu șuncă și brânză.

_123

Totodată, o oportunitate de a scăpa (măcar parțial) de stocurile de făină și ulei pe care vi le-ați făcut cu ocazia Sărbătorilor de Coronavirus.

_100

Cum spuneam și cu alte ocazii, când aud de deserturi ori de preparate care implică aluaturi (altele decât cele luate de-a gata din comerț), spun “pas”. Nu mă bag, întrucât există în familie persoane mult mai competente în domeniu. Chiar dacă postarea este scrisă la persoana întâi, declar de pe acum că aportul meu la realizarea acestor brioșe cu șuncă și brânză s-a rezumat doar la mărunțirea șuncii și la datul brânzeturilor prin răzătoare. Bine, și-am făcut și poze. Și am asigurat coloana sonoră:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=fXFg5QsTcLQ&w=584&h=329]

Articolul integral îl găsiți AICI.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....