Undeva în preajma sărbătorilor de iarnă vă povesteam de un chec aperitiv care se putea face și în condițiile unei oferte precare de alimente, cum era înainte de 1990. Ceva asemănător se poate face însă într-o prezentare mai atractivă, sub formă de brioșe. Sunt brioșe sărate, care merg pe post de antreuri, de gustări, ori pot înlocui un sandviș clasic cu șuncă și brânză.
Totodată, o oportunitate de a scăpa (măcar parțial) de stocurile de făină și ulei pe care vi le-ați făcut cu ocazia Sărbătorilor de Coronavirus.
Cum spuneam și cu alte ocazii, când aud de deserturi ori de preparate care implică aluaturi (altele decât cele luate de-a gata din comerț), spun “pas”. Nu mă bag, întrucât există în familie persoane mult mai competente în domeniu. Chiar dacă postarea este scrisă la persoana întâi, declar de pe acum că aportul meu la realizarea acestor brioșe cu șuncă și brânză s-a rezumat doar la mărunțirea șuncii și la datul brânzeturilor prin răzătoare. Bine, și-am făcut și poze. Și am asigurat coloana sonoră:
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=fXFg5QsTcLQ&w=584&h=329]
Articolul integral îl găsiți AICI.