duminică, septembrie 24, 2023

Cea mai vândută mașină electrică din Europa

Personal, cred că mașinile electrice sunt, deocamdată,...

Câteva idei pentru a ne păstra pielea frumoasă

Cu toții visăm la o piele impecabilă,...

Incaltaminte traditionala

anul 2010, a fost descoperită în...

Buget de 1,1 miliarde de lei pentru județul Bacău

ActualitateBuget de 1,1 miliarde de lei pentru județul Bacău
- Advertisement -

Consiliul Județean a aprobat, astăzi, bugetul pentru anul 2023. Bugetul are o valoare totală previzionată de 1,1 miliarde lei, din care aprox. 800 milioane lei reprezintă investiții în domenii precum: infrastructură sanitară (324 milioane), infrastructură transport (307 milioane), infrastructură culturală (37 milioane), asocieri cu UAT-urile (38 milioane), alte investiții (69 milioane).

Prioritățile care au fost definite în construirea bugetului au vizat:

📌 sprijinirea proiectelor cu finanțare europeană derulate de primării, prin acoperirea cheltuielilor neeligibile (semnificativ crescute din cauza prețurilor mari la energie, combustibili și materiale);

📌 asigurarea cofinanțării investițiilor cu fonduri europene implementate de CJ (prin PNRR sau programele operaționale aferente cadrului bugetar multianual 2021-2027);

📌 alocarea resurselor pentru finanțarea investițiilor realizate în asociere cu unitățile administrativ-teritoriale.

“Cred în cultura dialogului și a transparenței, dincolo de opțiuni politice, principiu pe care l-am transpus în multiplele asocieri în care CJ este parte, susținând – cu alocări financiare substanțiale – proiecte de dezvoltare la Onești, Zemeș (construire Escapada Parc), municipiul Bacău (Athletic Park) sau Moinești, pentru a exemplifica doar câteva dintre ele. Subliniez că vom porni în acest an proiecte de infrastructură rutieră (finanțate prin programul guvernamental „Anghel Saligny”) care tranzitează comune cu primari de diferite culori politice, asta pentru că am urmărit dezvoltarea unitară, coerentă, a acestui domeniu”, a declarat Valentin Ivancea, președintele Consiliului Județean Bacău.

Principalul obiectiv de investiții în domeniul Sănătății este finalizarea proiectării și execuției fostului Spital Municipal și integrarea clădirii în circuitul sanitar al SJU Bacău, pentru care s-a reușit să se obțină o finanțare de peste 50 de milioane euro prin PNRR.

Alte titluri