17.8 C
Bacau

Bulgarii au prins gustul concursurilor de table și backgammon organizate de Neculai Drăgănuță

De stiut!

bex 11 a

Un număr de șapte sportivi din Bulgaria au răspuns invitației de a participa la Concursul Open de Table și Backgammon organizat de Asociația Română de Backgammon (29 noiembrie – 1 decembrie a.c.), al cărei președinte este campionul european de backgammon, maestrul Neculai Drăgănuță, arbitru și director al turneului.

Locația aleasă pentru ultimul concurs al anului a fost hotelul ,,Euro Vacanța” din stațiunea Slănic-Molodva, jucătorii fiind antrenați de către organizatorii și gazdele competiției într-un inedit circuit al stațiunii, care a culminat cu o petrecere pe cinste la ,,Crama Domnească”, unul dintre localurile de tradiție din Slănic-Moldova.

Pe lângă sportivii bulgari, la această întrecere au participat jucători din București, Brașov, Iași, Suceava, Botoșani, Otopeni, Urziceni, Găești, Făgăraș, Bacău, Onești, Târgu-Ocna și Slănic-Moldova.
Categoriile de participare au fost următoarele: Backgammon gratuit (5 puncte), Table 50 lei (5 puncte), Backgammon 150 lei (7, 9, 11 puncte) și Backgammon 300 lei (11, 13, 15 puncte). În timp ce bulgarul Georgiev Luchezar s-a impus în concursul de table de 50 lei, urzicenenii Ciprian Rădulescu și Relu Bărbulescu și-au adjudecat primele locuri în turneele de backgammon de 150 lei, respectiv 300 lei. Finalist al concursului de table a fost slăniceanul Lucian Bașag, iar unul dintre semifinaliști, jucător și de backgammon, a fost Neculai Bânțu (Târgu-Ocna), membru al asociației.

,,Mă bucur că participanții la această înverșunată întrecere au fost încântați deopotrivă, atât de frumusețea locurilor, cât și de ospitalitatea moldovenilor, bulgarii promițându-ne că vor reveni cu plăcere pe meleagurile noastre, după ce anul acesta au fost prezenți și la turneul organizat la Târgu-Ocna”, a declarat Neculai Drăgănuță.

Romulus Dan Busnea

- Advertisement -

Ultimele stiri