Buluc la bucluc: au furat si au incarcat prada pe sanii

Cercetat în stare de arest preventiv pentru furt calificat La data de 20.01.2013, în jurul orei 01.45, un echipaj de poliţie din cadrul Secţiei 2 Poliţie Bacău, în timp ce executa serviciul de patrulare pe strada Aprodu Purice din municipiul Bacău, a observat o persoană de sex masculin care transporta cu o sanie pe care se afla un aparat de împachetat.

La vederea organelor de poliţie, persoana în cauză a abandonat sania şi a fugit, însă a fost prins şi imobilizat de poliţişti, în imediata apropiere. Bărbatul a fost identificat în persoana lui Vasile Ţ., de 28 de ani, din Bacău.

Din cercetările efectuate poliţiştii au stabilit că bunurile au fost sustrase dintr-o boxă de la parterul unui bloc de pe strada Ştefan cel Mare, proprietarea lui Eugen C., de 53 de ani.

Bunurile sustrase, în valoare de aproximativ 7000 lei, au fost predate părţii vătămate pe bază de dovadă, iar în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii furt calificat.
Faţă de Vasile Ţ. a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore şi a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău cu propunere de arestare preventivă.

Parchetul şi-a însuşit propunerea şi a promovat dosarul către Judecătoria Bacău care a emis pe numele bărbatului mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.

Vasile Ţ. a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Bacău.

Depistaţi în timp ce transportau bunuri sustrase La data de 20.01.2013, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Oraşului Comăneşti i-au depistat în flagrant pe strada Libertăţii din oraş, pe Florin A., de 29 de ani, din Comăneşti, B. R., de 15 ani, din Comăneşti şi Robert B., de 24 de ani, din Moineşti, care aveau asupra lor două sănii şi un set de oale de inox.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că bunurile au fost sutrase de cei trei din curtea unui imobil de pe strada Zorilor.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, iar în continuare se efectuează cercetări în vederea documentării intregii activităţi infracţionale.