Buluc la bucluc: cronica infractiunilor

Depistat în timp ce transporta produs petrolier sustras

La data de 12.11.2011, în jurul orei 09:00, o patrulă de siguranţă publică din cadrul Poliţiei Municipiului Moineşti, a depistat în flagrant pe strada Lucăceşti din municipiul Moineşti, un tânăr de 21 de ani, din comuna Zemeş, în timp ce transporta cu un autoturism cantitatea de 250 litri produs petrolier, în 10 recipiente a câte 25 litri fiecare.

În urma cercetărilor efectuate poliţiştii au stabilit că produsul petrolier a fost sustras din zona petrolieră Geamăna.

Cantitatea de produs petrolier în valoare de 500 lei, a fost ridicată şi predată părţii vătămate.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Transportau material lemnos fără documente legale

La data de 12.01.2013 poliţiştii din cadrul Poliţiei Staţiunii Tg. Ocna, în timp ce executau serviciul de patrulare pe raza localităţii Tg. Ocna l-au depistat pe strada Bradului, pe Sergiu C., de 21 de ani, din Slănic Moldova în timp ce transporta cu un atelajul hipo 0,5 m.c. material lemnos fără a poseda documente de provenienţă.

De asemenea, poliţiştii l-au depistat pe Ciprian S., de 30 de ani, din Slănic Moldova în timp ce transporta cantitate de 0,5 m.c. material lemnos fără a poseda documente de provenienţă.
În aceeaşi zi, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Stănişeşti, în timp ce executau serviciul de patrulare pe raza comunei, l-au depistat pe Costel T., de 20 de ani, din comuna Stănişeşti, în timp ce transporta 0.57 m.c. material lemnos fără să deţină documente legale de provenienţă.

Totodată, Vasile C., de 51 de ani, din aceeaşi comună, a fost depistat de poliţişti în timp ce transporta 0,93 m.c. material lemnos, fără documente legale de provenienţă.

Faţă de cei patru bărbaţi a fost luată măsura sancţionării contravenţionale conform legii 171/2010, iar materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării.

Minor cercetat pentru furt calificat

La data de 13.01.2013, în jurul orei 11.30, Postul de Poliţie Cleja, a fost sesizat de către Iulian D., de 46 de ani, din comuna Cleja, despre faptul că în noaptea de 11.01/12.01.2013, persoane necunoscute au pătruns prin efracţie în curtea locuinţei sale, iar dintr-o anexă au sustras o cadă metalică.
În urma cercetărilor efectuate poliţiştii au identificat şi depistat suspectul stabilind că este un minor de 16 ani, din comună.

Bunul sustras, în valoare de 200 lei, a fost recuperat şi predat părţii vătămate, iar în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Bunuri recuperate şi făptuitor depistat în urma cercetărilor efectuate de poliţişti

Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Cleja au fost sesizaţi de către Anton B., de 47 de ani, din comună, despre faptul că în perioada 11.01.2013-13.01.2013, persoane necunoscute, au pătruns într-un imobil nelocuit, proprietatea fratelui său, iar din interior au sustras mai multe bunuri de uz casnic.
La faţa locului s-a deplasat echipă operativă, care în urma cercetărilor efectuate a identificat suspectul stabilind că este un minor de 16 ani, din aceeaşi localitate.

Bunurile sustrase, în valoare de 600 lei au fost recuperate şi predate reclamantului, iar în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Conducea un autoturism deşi nu poseda permis de conducere

Un echipaj de poliţie rutieră din cadrul Poliţiei Municipiului Bacău, l-a depistat la data de 11.01.2013, în jurul orei 18.15, pe Florin L., de 37 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Ştefan cel Mare, din municipiul Bacău, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.