marți 27 februarie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...

Buluc la bucluc: cu securea in curtea consateanului

Reținuți și cercetați pentru lovire, violare de domiciliu, amenințare și port ilegal de armă albă
În urma extinderii cercetărilor cu privire la agresiunea comisă de Z. Vasile, de 27 de ani şi R. Mihai, de 26 ani asupra unui cetățean de 41 de ani, din comuna Măgireşti, polițiștii au stabilit că cei doi, împreună cu G. Vasile, de 21 ani şi F. Constantin, de 29 de ani, au pătruns fără drept și în curtea unui cetățean de 76 ani, din comuna Solonţ, căruia i-au adresat ameninţări cu moartea. Totodată, s-a stabilit că R. Mihai era înarmat cu o secure.

La data de 31.01.2013 toţi cei patru făptuitori au fost identificaţi şi reţinuţi pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă de reţinere, pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire, violare de domiciliu, ameninţare şi port ilegal de arme albe.

Suspecții vor fi prezentați, la data de 01.02.2013, Parchetului de pe lângă Judecătoria Moineşti cu propunere de arestare preventivă.

Au tăiat ilegal și au sustras arbori din pădurea O.S. Sascut Polițiști din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Răcăciuni și polițiști din comuna Corbasca, împreună cu lucrători din cadrul Ocolului Silvic Sascut, au desfășurat la data de 31 ianuarie a.c. o acțiune de prevenire și combatere a sustragerii de material lemnos de pe raza comunei Corbasca.

Astfel, au fost depistați U. Constantin, de 38 de ani, din comuna Corbasca şi B. Ionel, de 33 de ani, din comuna Huruieşti, care în noaptea de 30/31.01.2013 au tăiat de pe picior mai mulţi arbori esenţă frasin din pădurea OS Sascut.

Materialul lemnos sustras, în valoare de 750 de lei, a fost identificat la locuințele unor cetățeni din comuna Corbasca și a fost confiscat.

În cauză s-a întocmit dosar penal, în care se efectuează cercetări față de U Constantin și B. Ionel sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere ilegală și furt de arbori.

Patrula de siguranță publică i-a depistat în timp ce sustrăgeau bunuri din curtea unei societăți La data de 31.01.2013, în jurul orei 16.30, o patrulă mixtă de siguranță publică, aflată în servicul de patrulare în zona Autogării din Bacău, a observat mai multe persoane, care se aflau în curtea unei societăți comerciale fără drept.

Polițiștii au procedat la indentificarea celor 5 persoane de sex masculin,, cu vârste cuprinse între 23 și 47 de ani, stabilind că acestea au sustras din curtea societății comerciale 12 kg de aluminiu şi 1 kg de cupru.

Prejudiciul, în valoare de aproximativ 300 de lei, a fost recuperat în totalitate.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Cercetați pentru tentativă la furt calificat Polițiștii au fost sesizați, la data de 01 februarie a.c. în jurul orei 01.00, de către un cetățean, despre faptul că persoane necunoscute încearcă să sustragă bunuri dintr-o magazie de pe strada Arcade Septilici din Bacău.

La fața locului polițiștii au depistat și identificat un minor de 16 ani și un cetățean de 29 de ani. Cei doi au recunoscut faptul că au intrat in curtea imobilului în curtea imobilului respectiv cu intenția de a sustrage lemne din magazie însă au fost opriți de patrula de poliție.

În cauză s-a intocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracâiunii de tentativă la furt calificat.

De citit!

Infracțiuni la regimul circulației rutiere constatate de polițiști

La data de 16 februarie a.c., polițiștii Serviciului Rutier au depistat un bărbat de 37 de ani, din județul Neamț, în timp ce conducea un autoturism cu numere de înmatriculare provizorii pe DN2-E85, în localitatea Filipești. Din verificările efectuate în...

Reținut de polițiști pentru conducere ilegală: Bărbat din Dărmănești, prins la volan cu permisul suspendat

La data de 16 februarie a.c., polițiștii din Moinești au efectuat o operațiune de rutină pe strada Tudor Vladimirescu din municipiu, care a condus la reținerea unui bărbat în vârstă de 39 de ani, originar din orașul Dărmănești. Conform...

Pasajul Revoluției devine stradă pietonală

Pasajul Revoluției din Bacău se transformă într-o stradă pietonală cu o investiție estimată la aproximativ 2.2 milioane de lei (~ 400.000 euro). Astăzi a fost emis ordinul de începere a lucrărilor, iar proiectul are un termen de finalizare de...