miercuri 28 februarie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...

Buluc la bucluc: talharie, furt de lemne si din masini

Depistat în flagrant și cercetat pentru furt calificatLa data de 18.01.2013, în jurul orei 08:45, o patrulă de siguranță publică din cadrul Postului de Poliție Zemeș l-a depistat pe Marcel A., de 47 de ani, din comună, în timp ce transporta cu un atelaj hipo, 12 bucăţi de țeavă cu dimensiuni între 1,5 și 3 metri.

Din cercetările efectuate s-a stabilit faptul că cele 12 cupoane de ţeavă au fost sustrase de la o conductă dezafectată din parcul petrolier Pietrosu.

La faţa locului polițiștii au mai identificat o ţeavă cu lungimea de 20 m, provenită din aceeaşi conductă, pe care bărbatul de 47 de ani urma să îl transporte la domiciliu.

Bunurile sustrase, în valoare de aproximativ 850 lei, au fost ridicate și predate părții vătămate, iar în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Mandate de executarea pedepsei cu închisoarea puse în aplicare Polițiștii de investigații criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Baău l-a depistat la data de 18.01.2013, pe Neculai Ș., de 58 de ani, din Bacău, posesor de mandat de execuatare a pedepsei cu închisoarea emis de Judecătoria Moineşti.
Acesta are de executat o pedeapsă privativă de libertate de 4 ani pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă și a fost depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Bacău.

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Moinești i-au depistat la data de 18.01.2013 pe Ioan P., de 43 de ani şi pe Răzvan C., 26 de ani, ambii din Moineşti pe numele cărora Judecătoria Moineşti a emis mandate de executare a pedepsei cu închisoarea.

Cei doi au de executat o pedeapsă de un an respectiv un an și șase luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Bărbații au fost depuși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Bacău.

Depistați în timp ce tăiau material lemnos Polițiștii din cadrul Posturilor de Poliție Podu Turcului și Glăvănești au acționat la data de 18.01.2013 pe linia preveniri și combaterii delictelor silvice.

Astfel, au fost depistați Viorel B., de 45 de ani și Dinuța B., de 41 de ani, ambii din comuna Glăvănești, care au tăiat fără drept 3 arbori, cu diametrele cuprinse între 28 și 52 cm din pădurea din comună.

Materialul lemnos în valoare de 550 lei, a fost ridicat în vederea confiscării, iar în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăiere ilegală și furt de arbori.

De asemenea au mai fost depistați Toader T., de 72 de ani din aceeași localitate care a tăiat 3 arbori în volum de 1,3 m.c și Ionel P., de 45 de ani, tot din comuna Glăvănești, care au taiat un arbore în cantitate de 1,9 m.c.

Cantitatea de 3,2 m.c. în valoare de aproximativ 380 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar față de cele două persoane a fost luată măsura sancționării contravenționale conform Legii 171/2010.

Tineri cercetați pentru tâlhărie În urma investigațiilor efectuate polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Bacău au stabilit că șapte tineri cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani, toți din Bacău, sunt suspecți de săvârșirea mai multor infracțiuni de tâlhărie.

Din cercetări s-a stabilit că tinerii au pătruns în curtea unui imobil de unde au sustras bunuri și fiind surprinși de proprietar l-au agresat pe acesta.

De asemenea, în timp ce se deplasau prin municipiul Bacău, au deposedat prin violență două persoane de gențile pe care le aveau asupra lor.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie și se continuă verificările în vederea documentării întregii activități infracționale a tinerilor.

Arestat preventiv după ce a sustras bunuri dintr-un autoturism Polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Bacău l-au depistat, în urma investigațiilor efectuate, pe Ferenţ S., de 21 de ani, din Bacău, suspect în cazul unui furt din autoturism.

Din cercetări s-a stabilit că tânărul a pătruns în autoturismul lăsat neasigurat, proprietatea lui Petre S., de 49 de ani, din comuna Luizi Călugăra, parcat pe strada Izvoare din municipiul Bacău, de unde a sustras o borsetă în care se aflau mai multe bunuri și o sumă de bani.

Față de Ferenț a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore și a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău, cu propunerea de arestare preventivă, iar instanța a emis pe numele acestuia mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Bărbatul a fost depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Bacău.

De citit!

Furt calificat: Bărbat de 30 de ani, identificat și reținut de polițiștii din Bacău pentru sustragerea unei geante cu documente și bani

La data de 18 februarie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au desfășurat o acțiune rapidă și eficientă, reușind să identifice și să rețină un bărbat în vârstă de 30 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat....

Infracțiuni la regimul circulației rutiere constatate de polițiști

La data de 16 februarie a.c., polițiștii Serviciului Rutier au depistat un bărbat de 37 de ani, din județul Neamț, în timp ce conducea un autoturism cu numere de înmatriculare provizorii pe DN2-E85, în localitatea Filipești. Din verificările efectuate în...

Reținut de polițiști pentru conducere ilegală: Bărbat din Dărmănești, prins la volan cu permisul suspendat

La data de 16 februarie a.c., polițiștii din Moinești au efectuat o operațiune de rutină pe strada Tudor Vladimirescu din municipiu, care a condus la reținerea unui bărbat în vârstă de 39 de ani, originar din orașul Dărmănești. Conform...