duminică 14 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăFapt diversCâinii jandarmilor au...

Câinii jandarmilor au participat la activităţile derulate în cadrul programului „Şcoala altfel”

Astăzi, 11 aprilie 2019, la solicitarea conducerii Grădiniţei „Roza Venerini” Bacău , grupa conductori câini de serviciu din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacău a prezentat, în cadrul săptămânii „Şcoala altfel” exerciţii demonstrative specifice cu câini de serviciu din dotarea unităţii.

De asemenea, jandarmii au prezentat o expunere referitoare la prevenirea violenţelor fizice de orice fel , a agresiunilor verbale, precum şi a modului de acţiune în situaţii de pericol; copiilor li s-au explicat, pe înţelesul acestora, care sunt principalele atribuţii ale jandarmilor, cum trebuie să acţioneze în momentul în care au o problemă, cum pot apela serviciul 112 – Serviciul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă şi care este finalitatea apelului respectiv, cum trebuie să se comporte în diferite situaţii şi să solicite sprijinul jandarmilor, poliţiştilor sau altor persoane.

Copii au fost foarte încântaţi de precizia şi modul de execuţie a elementelor de dresaj prezentate de către jandarmi; unul din punctele de atracţie deosebite ale prezentării a fost dresajul recreativ prezentat de către plt. adj. Nechita Mihăiţă cu câinele de serviciu Rebad.

La finalul activităţii conducerea grădiniței a mulţumit jandarmilor pentru participarea la această activitate şi pentru implicarea lor pe linia menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă în zona instituţiilor de învăţământ.

Doamna coordonator-grădiniță Nastasă Anca-Mihaela ne-a declarat: „Mulţumim pentru participarea la activitatea de astăzi şi pentru implicarea în derularea acestui proiect; este de remarcat importanţa pe care o acordaţi în asigurarea protecţiei şi siguranţei copiilor”.

De citit!

Infracțiuni rutiere constatate de polițiști în trafic

La data de 27 martie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au depistat în flagrant delict, un bărbat de 38 de ani, din orașul Dărmănești, în timp ce conducea un autoturism pe strada Aleea Parcului din municipiu, aflându-se sub...

Reținut de polițiști după ce a provocat un accident rutier

La data de 26 martie a.c., în jurul orei 20.30, polițiștii Serviciului Rutier Bacău au fost sesizați cu privire la faptul că, pe DN 2F, în localitatea Traian a avut loc un eveniment rutier.               Din primele cercetări a reieșit faptul...

Urmărit internațional pentru viol, depistat de polițiștii de investigații criminale

La data de 27 martie a.c., polițiștii Serviciului Investigații Criminale Bacău au depistat în municpiul Bacău, un bărbat de 41 de ani, din comuna Asău, urmărit la nivel internațional.               Pe numele bărbatului, autoritățile judiciare din Germania au emis un...