sâmbătă, septembrie 30, 2023

Ce trebuie să știm despre pancreatită

Pancreasul vă ajută să reglați modul în...

Ce este și la ce este bună polietilena expandată

Spuma de polietilenă expandată este unul dintre...

Bijuterii pentru bărbați? Istoria spune ca da!

Neanderthalienii au fost primii care s-au accesorizat....

Câinii jandarmilor au participat la activităţile derulate în cadrul programului „Şcoala altfel”

Fapt diversCâinii jandarmilor au participat la activităţile derulate în cadrul programului „Şcoala altfel”
- Advertisement -

Astăzi, 11 aprilie 2019, la solicitarea conducerii Grădiniţei „Roza Venerini” Bacău , grupa conductori câini de serviciu din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacău a prezentat, în cadrul săptămânii „Şcoala altfel” exerciţii demonstrative specifice cu câini de serviciu din dotarea unităţii.

De asemenea, jandarmii au prezentat o expunere referitoare la prevenirea violenţelor fizice de orice fel , a agresiunilor verbale, precum şi a modului de acţiune în situaţii de pericol; copiilor li s-au explicat, pe înţelesul acestora, care sunt principalele atribuţii ale jandarmilor, cum trebuie să acţioneze în momentul în care au o problemă, cum pot apela serviciul 112 – Serviciul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă şi care este finalitatea apelului respectiv, cum trebuie să se comporte în diferite situaţii şi să solicite sprijinul jandarmilor, poliţiştilor sau altor persoane.

Copii au fost foarte încântaţi de precizia şi modul de execuţie a elementelor de dresaj prezentate de către jandarmi; unul din punctele de atracţie deosebite ale prezentării a fost dresajul recreativ prezentat de către plt. adj. Nechita Mihăiţă cu câinele de serviciu Rebad.

La finalul activităţii conducerea grădiniței a mulţumit jandarmilor pentru participarea la această activitate şi pentru implicarea lor pe linia menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă în zona instituţiilor de învăţământ.

Doamna coordonator-grădiniță Nastasă Anca-Mihaela ne-a declarat: „Mulţumim pentru participarea la activitatea de astăzi şi pentru implicarea în derularea acestui proiect; este de remarcat importanţa pe care o acordaţi în asigurarea protecţiei şi siguranţei copiilor”.

Alte titluri