joi, septembrie 28, 2023

Câteva sfaturi de care ai nevoie atunci când iei un credit

Creditele pentru nevoi personale pot fi folosite...

Marker, liner, koki… Ce sunt și la ce folosesc

Marker pen, fine liner, marking pen, felt-tip...

Ce este, de fapt, o scrisoare de intenție ?

Citii un anunț de angajare și totul...

Câinii mai protejați decât oamenii? Bărbat arestat și femeie amendată pentru modul în care au tratat animalele

Fapt diversInfractionalCâinii mai protejați decât oamenii? Bărbat arestat și femeie amendată pentru modul în care au tratat animalele
- Advertisement -

Două cazuri care au implicat Poliția Animalelor din județul Bacău atrag atenția a ceea ce pare a fi un tratament diferit al celor care agreseaza animale fata de cei care agreseaza oameni.

Dacă în cazul bărbatului care a înjunghiat un lucrător de la o șaormerie din București s-a decis doar control judiciar, un bărbat care a lovit un câine cu o lopată a fost reținut și introdus în Arestul IPJ Bacău. O tânără, tot din județul Bacău, a fost amendată cu o sumă enormă pentru că ar fi abandonat un câine.

Primul caz implică un bărbat în vârstă de 34 de ani, din comuna Filipeni, care a fost reținut de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor, fiind bănuit de săvârșirea infracțiunii de rănirea cu intenţie a animalelor.

Potrivit polițiștilor, acesta ar fi lovit fără motiv un câine cu o lopată, rănindu-l. Polițiștii au fost sesizați la data de 22 aprilie și, în urma cercetărilor efectuate, au emis un Ordin de plasare al animalului în adăpost pentru a i se oferi îngrijiri medicale de specialitate.

La data de 23 aprilie, bărbatul a fost reținut de polițiști și introdus în Arestul I.P.J. Bacău.

Al doilea caz implică o tânără de 22 de ani din comuna Mărgineni, care a fost amendată cu 3000 de lei pentru că și-a abandonat câinele de talie mică.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au fost sesizați la data de 18 aprilie și, în urma verificărilor efectuate, au identificat persoana în cauză și au sancționat-o conform Legii 205/2004 (R), privind protecția animalelor.

Exemplarul canin a fost preluat de o fundație pentru protecția animalelor de pe raza județului pentru a i se acorda îngrijiri medicale.

Alte titluri