Cambulă cu sos de tarhon și capere, însoțită de cartofi noi la cuptor

_108 copy

După îndelungate cercetări științifice desfășurate de-a lungul mai multor decenii, am ajuns la concluzia că un pește este cu atât mai gustos, cu cât este mai urât. Altfel spus, există o relație de inversă proporționalitate între frumusețea peștilor și gustul acestora…

_101

Din categoria peștilor urâți spre foarte urâți, face parte și cambula. Deși locuiește (și) în Marea Neagră, n-am prea văzut-o prin galantarele pescăriilor românești decât începând de anul acesta. La preț de cotlet de porc fără os. Am cumpărat una de probă, iar după ce-am pregătit-o și am mâncat-o, am mai luat vreo câteva, să am acolo, de-o nevoie :) . Dintr-o cambulă eviscerată și curățată, cântărind cam un sfert de kil, poate ceva mai mult, am scos două porții decente de fel principal: cambulă cu sos de tarhon și capere, cu garnitură de cartofi noi la cuptor.

_107

Articol integral, aici.