miercuri 12 iunie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăActualitateInfractionalCamerele video din...

Camerele video din comune: autoritatile se declara multumite

Joi, 31 ianuarie 2013, la sediul primăriei Mărgineni, de la ora 13.00, subprefectul Constantin-Dorian Pocovnicu şi Carmen Cioltan, directorul Cancelariei Prefectului Claudiu-Octavian Şerban, au participat la şedinţa de evaluare parţială a activităţilor din cadrul proiectului “COMUNITĂŢI RURALE ÎN SIGURANŢĂ”.

Iniţiat de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Bacău prin Poliţia Municipiului Bacău şi Secţia 1 Poliţie Rurală Bacău, proiectul se desfăşoară începând cu luna august 2012 în parteneriat cu Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară “Zona Metropolitană” Bacău şi cu susţinerea Instituţiei Prefectului – judeţul Bacău, Consiliului Judeţean Bacău, a consiliilor locale şi a secţiilor locale de poliţie.

Scopul proiectului este combaterea infracţionalităţii în cele 8 comune arondate Secţiei 1 a Poliţiei Rurale Bacău (Hemeiuşi, Săuceşti, Letea Veche, Nicolae Bălcescu, Sărata, Luizi Călugăra, Măgura, Mărgineni) care cunosc o ascensiune economică permanentă specifică localităţilor aflate în zonele metropolitane, astfel regăsindu-se în aceste zone un număr însemnat de obiective economice, cartiere rezidenţiale, locaţii ce prezintă interes pentru infractorii locali, cei din municipiul Bacău şi cei aflaţi în tranzit. Întrucât cei mai mulţi dintre aceştia se deplasează cu autovehicule, combaterea infracţionalităţii a fost gândită în cadrul acestui proiect prin montarea de camere de luat vederi în zone de risc pentru crearea unei baze de analiză a evenimentelor, stocarea probatoriului judiciar în eventualitatea comiterii unor infracţiuni, supravegherea suspecţilor cunoscuţi cu preocupări infracţionale şi contravenţionale, descurajarea unor persoane predispuse să încalce legea.

O primă evaluare a activităţilor desfăşurate în cadrul proiectului “COMUNITĂŢI RURALE ÎN SIGURANŢĂ” a evidenţiat faptul că infracţiunile comise în localităţile în care s-au montat camere de luat vederi (Hemeiuş, Nicolae Bălcescu şi Mărgineni) au fost soluţionate cu identificarea autorilor în cel mult două zile, în timp ce infracţiunile comise în localităţi în care nu sunt montate camere de luat vederi care să supravegheze traficul rutier, autorii sunt identificaţi mai greu, operaţiunile putând dura chiar mai mult de o săptămână.

Potrivit comisarului şef al Secţiei 1 a Poliţiei Rurale Adrian Tuluc, această operativitate facilitată de imaginile stocate prin camerele de luat vederi descurajează fenomenul infracţional. Ideal este ca, în viitorul apropiat, să putem avea şi noi structura statelor dezvoltate, în care, pe măsura înfiinţării şi extinderii zonelor metropolitane, s-a înfiinţat şi poliţia metropolitană.
Comisarul şef al Inspetoratului Judeţean de Poliţie Bacău, domnul Vasile Oprişan a declarat că există dorinţa şi intenţia de a extinde acest proiect la nivelul tuturor unităţilor administrativ-teritoriale din judeţul Bacău.

Primarul comunei Mărgineni a subliniat necesitatea dezvoltării acestui proiect chiar şi în comunele unde a fost deja implementat şi a atras atenţia asupra faptului că e nevoie de fonduri care ar putea fi atrase din Uniunea Europeană dacă acest obiectiv, al siguranţei cetăţenilor, ar deveni prioritar pentru a putea fi obiectul unei axe prioritare de intervenţie care să permită organizaţiilor precum Asociaţia “Zona Metropolitană” să acceseze fondurile europene în acest sens, cofinanţarea fiind asigurată din bugetele locale ale unităţilor administrativ-teritoriale beneficiare. O propunere în acest sens a fost chiar pentru Asociaţia Primarilor din România să iniţieze o astfel de analiză forurilor decizionale europene.

Subprefectul judeţului Bacău, a declarat că este mai mult decât necesară extinderea unui astfel de proiect creat pentru cetăţeni, motiv pentru care rămâne partener în implementarea acestuia şi în calitatea sa de membru în comisia pentru autoritate şi ordine publică, precum şi în calitatea sa de subprefect, alături de prefectul Claudiu-Octavian Şerban şi Instituţia Prefectului – judeţul Bacău. Dat fiind faptul că la această întâlnire a fost prezent şi domnul Lucian Şova, deputat de Bacău, subprefectul a solicitat iniţierea în Parlamentul României a unei proceduri pentru un astfel de proiect extins la întreaga ţară.

De citit!

Acțiune a polițiștilor pentru combaterea delictelor silvice în județul Bacău

La data de 30 martie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol Bacău au desfășurat o operațiune amplă în întreg județul, având ca scop prevenirea și combaterea delictelor silvice și a transportului ilegal de materiale lemnoase.În timpul...

Polițiștii rețin un șofer după un accident rutier provocat sub influența alcoolului

La data de 31 martie a.c., în jurul orei 17:30, polițiștii de la Secția 2 Poliție Rurală Moinești au fost alertați cu privire la un accident rutier survenit în localitatea Pîrjol.Din investigațiile preliminare, s-a stabilit că un bărbat în...

Dosar penal deschis după ce un minor a fost depistat conducând un motociclu fără permis, încredințat de tatăl său

La data de 30 martie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Bacău au interceptat un incident în localitatea Cleja, pe DN2 - E85, unde un tânăr în vârstă de 17 ani era surprins conducând un motociclu neînregistrat și fără...