sâmbătă 20 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăOrasulCampania de donare...

Campania de donare de sânge continua la Bacău

Serviciul Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău (SPJPTCAS) a răspuns provocării reprezentanților Aeroportului Internațional ,,George Enescu” din Bacău, de donare de sânge, în cadrul campaniei ,,Dăruiește timp! Donează sânge!” inițiată, anul trecut, de Direcția de Sănătate Publică Județeană Bacău (DSP).

Conștienți fiind de importanța fiecărei picături de sânge, primii donatori din cadrul serviciului au fost salvatorii montani, coordonați de Gheorghe Coșa, șeful echipei Salvamont.

,,Ne dorim ca această campanie să devină o activitate constantă, pentru că doar astfel putem salva mai multe vieți. Este un simplu gest de sprijin adus sistemului național de sănătate și de solidaritate față de pacienții aflați în situații dificile. Așadar, continuăm acțiunea și transmitem provocarea Consiliului Județean Bacău”, a declarat Horia Olinic, directorul adjunct al SPJPTCAS Bacău.

Ultimele statistici privind procentul donatorilor de sânge la nivel național (1,7% din populația României, comparativ cu cca 70% – Austria sau cca. 55% – Franța) reprezintă un semnal de alarmă cu privire la nevoia pregnantă și permanentă de sânge și de preparate sanguine.
În fiecare zi, la nivel național este nevoie de minim 1.000 litri de sânge, iar 450 ml de sânge donat ar putea salva trei vieți.

Romulus-Dan BUSNEA

De citit!

Reținut de polițiști după ce a condus din nou un autoturism fără permis

La data de 26 martie a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Răcăciuni au depistat în localitatea Parava un autoturism, iar la efectuarea semnalelor regulamentare de oprire acesta a accelerat continuându-și deplasarea.               Polițiștii au procedat la urmărirea autoturismului în trafic, dar...

Demersuri importante pentru înființarea unei subunități de pompieri în comuna Hemeiuș

Într-un pas crucial spre asigurarea siguranței comunității locale, astăzi, 29 martie, a avut loc un moment semnificativ în demersul de construire a unei noi subunități de pompieri în comuna Hemeiuș.Prin predarea-primirea unui teren din domeniul public al statului, administrat...

Infracțiuni rutiere constatate de polițiști în trafic

La data de 27 martie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au depistat în flagrant delict, un bărbat de 38 de ani, din orașul Dărmănești, în timp ce conducea un autoturism pe strada Aleea Parcului din municipiu, aflându-se sub...