duminică 14 iulie 2024

.

Guta și vertijul: Impactul...

Guta și vertijul sunt două afecțiuni medicale distincte, dar ambele pot afecta semnificativ...

Protejează interiorul mașinii tale...

Fie că ești un șofer pasionat sau doar conduci zi de zi pentru...

Contestatia la executare

In principiu, contestatia la executare poate fi exercitata indiferent de titlul executoriu...

Deserturile copilăriei

Cicolata e bună, panetonele, la fel, merge și un tiramisu. Dar nimic nu...
AcasăActualitateInfractionalCampania de prevenire...

Campania de prevenire a furturilor din locuință “HOȚII ÎȚI INVADEAZĂ INTIMITATEA”

Săptămână aceasta poliţiştii au desfăşurat activităţi în cadrul campania „Hoții îți invadează intimitatea”, campanie care are ca scop conştientizarea cu privire la rolul şi importanţa măsurilor preventive în protejarea bunurilor din locuinţe.

 

            Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat în această săptămână activități preventive în cadrul campanii „Hoții îţi invadează intimitatea”. Aceștia s-au întâlnit cu persoane vârstnice din cadrul Centrului de zi “Dr. Ştefan Ciobanu” din municipiul Bacău, ocazie cu care au oferit informaţii privind infracţionalitatea contra patrimoniului – legislaţie în vigoare, moduri de operare, modalităţi de autoprotecţie.

          Vârstnicii au primit cu deschidere şi curiozitate provocarea poliţiştilor de a testa ochelarii care i-au transpus în tehnica 360ᴼ tridimensională cu ajutorul cărora au avut o experienţă aproape reală a întâmplărilor dintr-o locuinţă prădată de hoţi.

 

            Scopul campaniei îl reprezintă informarea proprietarilor de imobile din mediul urban cu privire la modalităţile de prevenire a furturilor din locuinţă.

 

                  Poliţiştii reamintesc proprietarilor de locuinţe:

 

– Nu deschideţi niciodată uşa înainte de a vă uita pe vizor şi instruiţi-vă copiii în acest sens! De asemenea, un lanţ pentru siguranţă este binevenit când aveţi musafiri nepoftiţi!

 

– Încuiaţi uşa chiar dacă sunteţi acasă!

 

– În cazul în care la uşa dumneavoastră se prezintă persoane care vând, cumpără diferite produse evitaţi-le! În niciun caz nu le permiteţi accesul în locuinţă!

 

– Nu păstraţi în casă sume importante de bani şi nu faceţi publice valorile pe care le deţineţi!

 

– Folosiţi eficient interfonul!

 

– Dacă aţi pierdut o cheie sau faceţi schimb de locuinţă, nu uitaţi să vă înlocuiţi de îndată încuietoarea!

 

– Nu ezitaţi să întrebaţi persoanele străine pe care le întâlniţi în bloc pe cine caută! Acest lucru, deseori descurajează posibilii infractori!

De citit!

Intervenție pentru lichidarea unui incendiu produs la o gospodări din municipiul Moinești

În cursul nopții trecute, pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Moinești au fost solicitați să intervină în municipiul Moinești, cartier Văsiești, în urma unui apel primit pe SNUAU 112 care anunța producerea unui incendiu la o casă de...

Incendiu devastator în comuna Măgirești: O femeie și-a pierdut viața

În această dimineață, pompierii militari au fost solicitați să intervină de urgență în comuna Măgirești, sat Prăjești, pentru a localiza și lichida un incendiu violent care a cuprins o casă de locuit de tip P.Trei autospeciale de stingere și...

Reținut de polițiștii din Moinești după ce, băut la volan, a provocat accident rutier mortal

La data de 19 iunie a.c, un bărbat de 56 de ani din comuna Zemeș, în timp ce conducea un autoturism pe strada Lucăcești din localitate, a pătruns pe trotuarul din partea stângă a direcției de mers și a...