miercuri 28 februarie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăActualitateSanatateCampanie de informare...

Campanie de informare si activitati desfasurate pentru sanatatea detinutilor la Targu-Ocna

Sub sloganul “Sa impiedicam expansiunea bacilului Koch”, cu prilejul Zilei Mondiale de Lupta Impotriva Tuberculozei marcata in fiecare an in ziua de 24 martie, la Penitenciarul Spital din Targu Ocna, se desfasoara in aceasta perioada, o serie de de programe si activitati educationale cu scopul de a aduce in atentia celor custodiati si internati aici, riscurile la care sunt supusi bolnavii de tuberculoza, dar si rsicurile la care ii expun cei afectati de aceasta boala pe cei cu care vin in contact direct, profilaxia bolii, precum si necesitatea respectarii cu strictete a etapelor tratamentului tuberculozei.

Cu aceasta ocazie, în cursul zilei de 25.03 a.c., personalul medical din cadrul sectiei TBC a institutiei penitenciare spitalicesti din Târgu Ocna, în colaborare cu Biroul Educatie si Asistenta Psihosociala au organizat un colocviu la care au participat persoanele private de libertate din spital, personalul medical cu experienta în domeniul profilaxiei tuberculozei, tema principala a dezbaterii fiind “Tuberculoza se vindeca daca este descoperita si tratata la timp”.

Toti cei prezenti la reuniune au primi pliante, brosuri, diverse materiale informative privind depistarea si tratarea tuberculozei. “Cadrele de specialitate din cadrul unitatii noastre au avut posibilitatea de a prezenta celor internati aici, problematica pe care o ridica evolutia acestei boli la scara planetara, tuberculoza fiind o boala care produce anual moartea a milioane de oameni in intreaga lume si care, constituie a doua cauza infectioasa de deces in lume, dupa infectia cu HIV. În cadrul institutiei noastre se afla in derulare un proiect finantat de Fondul Global de Lupta Impotriva HIV/SIDA, Tuberculozei si Malariei (organism financiar international), proiect ce include printre altele, sesiuni de educatie pentru persoanele private de libertate, prin care ne propunem cresterea capacitatii personalului de a implementa politicile de control ale unor astfel de maladii, de a educa persoanele private de libertate”, a declarat comisar de penitenciare dr. Anca Denise Olar, directorul Penitenciarului Spital Targu Ocna.

In perioada 28 martie – 15 aprilie a.c., Penitenciarul Spital si Centrul de Reeducare din Targu-Ocna vor desfasura impreuna cu Scoala Nationala de Administratie Penitenciara, o campanie de informare si recrutare privind inscrierea la institutiile de invatamant care asigura formarea angajatilor din sistemul penitenciar, pentru anul scolar 2013 – 2014. Astfel, o echipa interdisciplinara formata din ofiteri si agenti ai celor trei unitati penitenciare se vor deplasa la institutiile de invatamant din orasele Moinesti, Comanesti, Targu-Ocna si Onesti, unde vor promova campania de informare si recrutare a tinerilor aflati in ultimul an de liceu, vizand cresterea interesului acestora pentru o cariera profesionala in cadrul sistemului penitenciar, prin parcurgerea programelor si cursurilor disponibile la urmatoarele institutii de profil: Academia Tehnica Militara Bucuresti, Academia Fortelor Terestre “Nicolae Balcescu” Sibiu, Institutul Medico-Militar Bucuresti, Scoala Militara de Maistri Militari si Subofiteri a Fortelor Terestre “Basarab I” Pitesti, Academia Nationala de Informatii “Mihai Viteazul” Bucuresti, Academia de Politie “Alexandru Ioan Cuza” Bucuresti si Scoala Nationala de Pregatire a Agentilor de Penitenciare Târgu Ocna. “Scopul principal al campaniei de informare si recrutare este punerea în tema a tinerilor interesati cu privire la avantajele de care vor beneficia pe parcursul anilor de scolarizare, despre specificul muncii, oportunitatile de formare si avansare profesionala ca lucratori de penitenciare, conduita si seriozitatea de care trebuie sa dea dovada în permanenta un functionar public cu statut special.

Concomitent cu campania de informare si recrutare, vor fi desfasurate activitati de preventie a comportamentelor deviante / delicvente, a consumului de droguri, a consumului de substante etnobotanice si consecintele acestora, scopul acestei initiative fiind sensibilizarea tinerilor liceeni fata de riscurile la care sunt expusi. Cu aceasta ocazie, tinerii care doresc sa îmbratiseze o cariera în domeniul administratiei penitenciare, vor putea afla mai multe detalii despre conditiile generale si specifice care trebuie întrunite pentru a putea fi admisi în acest gen de institutii, probele de examen si bibliografia specifica”, a precizat agent sef principal de penitenciare Gabriel Vraciu, purtatorul de cuvant al Penitenciarului Spital Targu Ocna. Cei interesati vor putea obtine mai multe informatii accesand site-ul Administratiei Nationale a Penitenciarelor .

Romulus Dan Busnea

De citit!

Paradă de datini și obiceiuri de iarnă pe Valea Trotușului

Întreaga vale a Trotușului a îmbrăcat straiele marii sărbători creștine a Nașterii Domnului, Crăciunul.În toată această perioadă și până la finele anului 2017, în localitățile din această frumoasă zonă au răsunat glasurile colindătorilor, într-o atmosferă de de voie...

,,Zilele Orașului Comănești” – Programul complet al manifestărilor

"Zilele orasului Comanesti 2017” (4 - 6 august) încep astăzi, 4 august, la ora 10.30, cu un ceremonial militar-religios închinat eroilor căzuți în Primul Război Mondial, care va avea loc la Cimitirul Internațional al Eroilor din Comănești, cu participarea...

Zilele Orașului Comănești 2017

Un weekend incendiar îi așteaptă pe comăneșteni, care sunt invitați de către oficialitățile locale la o nouă ediție a manifestărilor prilejuite de ,,Zilele Orașului”.Astfel, în cele trei zile de sărbătoare (4 - 6 august), localnicii, dar și cei...