22.3 C
Bacau

Campanie regională privind reintegrarea psiho-socială a deținuților organizată de penitenciarele din regiunea N-E

De stiut!

Penit 1

Penitenciarul Spital Târgu-Ocna împreună cu Centrul de Reeducare Târgu-Ocna, cu sprijinul celorlalte unități penitenciare din Regiunea Nord-Est organizează la Târgu-Ocna, în perioada 7 – 9 august a.c., ,,Campania regională de sensibilizare a opiniei publice privind problematica reintegrării sociale a deținuților”.

Programul manifestării este unul deosebit de atractiv și complex, incluzând printre altele, următoarele activități:

– Prezentarea rezultatelor activităţii de prevenire a delincvenţei juvenile organizată în liceul Costache Negri din localitatea Tg.Ocna; – Promovarea filmului ,,Lumea”, o producție ce urmărește sensibilizarea privind situaţia deţinuţilor; – Prezentarea Proiectului Hotărârii de Guvern privnd Strategia Naţională de Reintegrare Socială a Persoanelor Private de Libertate; – Activitate de promovare a rezultatelor activităţilor de reintegrarea socială a persoanelor private de libertate; – Vernisajul expoziţiei cu vânzare „Artă după gratii” (lucrări de pictură/grafică şi alte obiecte realizate de către persoanele private de libertate din unităţile regiunii N-E); – Prezentarea unei piese de teatru susţinută de un număr de 10 deţinuţi/deţinute de la Penitenciarul Bacău; – Realizarea unei emisiuni, în colaborare cu televiziunile locale, sub genericul ,,Reintegrarea socială a foştilor deţinuţi, calea către o comunitate mai sigură” etc.

,,Acesta este un eveniment unic în regiunea Moldovei, cele trei zile destinate acestei manifestări fiind menite să ofere participanților o imagine profundă a realizărilor și progresului făcut de către sistemul penitenciar din România în domeniul asistenței psihosociale și reintegrării foștilor deținuți în societatea civilă, calea către o comunitate mai sigură. Avem ferma convingere că acest deziderat se poate împlini, iar infracţionalitatea poate fi redusă semnificativ, doar dacă oamenii, organizaţiile şi instituţiile colaborează pentru atingerea acestor obiective”, a declarat comisar șef de penitenciare dr. Denise-Anca Olar, directorul Penitenciarului Spital Târgu-Ocna.

La eveniment vor participa reprezentanți ai unităților penitenciare din Regiunea Nord-Est, Administrației Naționale a Penitenciarelor, dar și invitați speciali: General (r) N. Apostol, Dan Tătaru – senator PSD, Constantin-Dorian Pocovnicu – prefectul județului Bacău, actorii Alexandru Bogdan şi Ortansa Codreanu, muzeograful Alin Radu, mass-media etc.

Romulus Dan BUSNEA

- Advertisement -

Ultimele stiri