joi, septembrie 28, 2023

Bijuterii pentru bărbați? Istoria spune ca da!

Neanderthalienii au fost primii care s-au accesorizat....

Cum poți face poze la 360 de grade

O fotografie de 360 de grade înseamnă...

Campion european la backgammon, noul viceprimar al orașului Târgu-Ocna

OrasulCampion european la backgammon, noul viceprimar al orașului Târgu-Ocna
- Advertisement -

Neculai Draganuta consilier local independent Tg.    Ocna

Într-un cadru festiv, la sediul Primăriei din orașul-stațiune Târgu-Ocna, a avut loc sâmbătă, 25 iunie 2016, ceremonia de investire în funcția de primar a dlui Ștefan Șilochi, reales pentru un nou mandat, dar și constituirea noului consiliu local și alegerea viceprimarului orașului Târgu-Ocna. Pentru această funcție au fost nominalizați din partea partidelor politice candidații Mihai Rusu (PNL) și Neculai Drăgănuță (ALDE), la care s-a adăugat și candidatul independent Constantin Roșeț.

Câștigătorul competiției a fost declarat Neculai Drăgănuță, care a fost ales cu 10 voturi din 17, un trofeu binemeritat pentru un om care știe ce înseamnă competiția, un om înzestrat cu multe calități, precum onoarea, demnitatea, simțul datoriei, viziunea pentru viitor, dar mai înainte de toate, omenia și puterea de a dărui, căci domnia sa a înțeles cum nu se poate mai bine, semnificația cuvintelor de credință ,,dăruind vei dobândi” . Și iată, acum dobândește o funcție – și cât de interesantă este aici mișcarea Domnului – una care îl va ajuta și mai mult să-și înțeleagă și să-și iubească semenii, să-i ajute, să le fie mereu aproape, așa cum de fapt a făcut-o și până acum. Iar peste toate, a depus și un jurământ cu mâna pe Biblie și pe Constituție, prin care își va asuma o serie de responsabilități față de locuitorii urbei, ca și o serie de provocări, una dintre acestea fiind chiar cea generată de noua și importanta misiune pe care trebuie să o ducă la îndeplinire…

L-am cunsocut cu ceva ani în urmă pe Neculai Drăgănuță, am scris cu mare bucurie despre realizările sale în plan sportiv și nu numai, am putut observa și admira modul cum tratează diversitatea problemelor de zi cu zi, am văzut la el un optimism debordant și molipsitor, un extraordinar respect pentru toți cei din jurul său, indiferent de condiția socială sau apartenența lor politică. Pe lângă toate acestea s-a dovedit a fi un bun manager, care s-a adaptat din mers cerințelor noilor tehnologii, iar serviciile prestate au fost de calitate, mult apreciate de clienți.

În plus, Neculai Drăgănuță nu a stat deoparte de problemele comunității, ci s-a implicat în măsura posibilităților în rezolvarea lor, atât în timpul mandatului de consilier local, cât și după aceea. Totodată, el a fost cel care, prin rezultatele sportive obținute pe plan național și internațional, dar și prin organizarea de turnee sportive, a adus un plus de imagine stațiunii turistice Târgu-Ocna, aici unde este și sediul Asociației Române de Backgammon, înființată de Neculai Drăgănuță, un promotor nu doar al jocului de backgammon ci și al turismului din întreg arealul Văii Trotușului.

Să ne reamintim și câteva dintre cele mai importante rezultate obținute de Neculai Drăgănuță în competițiile de backgammon: campion european în 2002 la Nova Gorica (Slovenia), locurile II şi IV la Open Austrian Backgammon (2008), locul I la Nordic Open (Danemarca) şi marele trofeu – Cupa de cristal de 5 kg, locul I în 2010 la primele două categorii unificate, la Seefeld în Austria, unde i se spunea și „Killerul”, premii în 2012 la Praga, în 2013 în Bulgaria şi multe altele. A ajuns până în semifinale la Velden în Austria, câştigând  Tuneul One Point, iar în Franţa, la Meribel, a devenit cel mai rapid jucător de backgammon din lume.

,,Mulțumesc tuturor celor care au facut posibilă reușita mea de a fi viceprimar al orașului stațiune Târgu-Ocna. Funcția mă onorează și mă obligă să-mi fac datoria, cu dăruire, pricepere și respect față de toți conlocuitorii mei”, a declarat Neculai Drăgănuță, noul viceprimar al orașului-stațiune Târgu-Ocna.

,,Îți doresc mult succes în tot ceea ce faci. Să iei cele mai corecte și mai potrivite decizii pentru comunitatea pe care o reprezinți. Aprecieri din Bucovina pentru un om care știe ce vrea”, e mesajul trimis de Ciprian Slemco din Suceava, prim-vicepreședinte al Patronatului Tinerilor Întreprinzători din județul Suceava, manager și ghid de turism al mănăstirilor pictate din Bucovina. Vom reveni în zilele următoare cu un amplu interviu.

Romulus Dan BUSNEA  

Alte titluri