De vreo câteva ori am cumpărat filé de somon de la Lidl, gata de pus în cuptor. Adică deja glazurat în stil toscan (cu dextroză și amidon din cartofi – vorba etichetei de pe ambalaj). Problema nu-i din cauza “chimicalelor” utilizate, ci a masei. O bucată de 700 g necesită măcar patru persoane s-o dea gata. Și nici nu-l poți pregăti în tranșe, că vine congelat. Iar odată decongelat, trebuie gătit (tot) și mâncat (cât se poate).
Așa că, de cele mai multe ori, mai rămâne măcar câte o bucată de 150 – 250 g. Bine, se poate băga la frigider refrigera și apoi, reîncălzit în cuptorul cu microunde, poate fi servit a doua, eventual a treia zi.
https://www.flickr.com/photos/33628782@N04/33862043908/in/album-72157706837478421/
Se poate transforma însă, cu minim de efort, într-un mic dejun ceva mai special. Vezi AICI ce și cum.