miercuri 4 septembrie 2024

.

Bolile rapiței și tratamentele...

Rapița (Brassica napus) este o plantă agricolă deosebit de importantă, cultivată în principal...

Problemele cu care se...

Ocuparea unui loc de muncă este esențială pentru capacitatea persoanelor cu dizabilități de...

Câteva idei pentru a obține o locuință

Ești proaspăt însurat și vrei să ai casa ta. Dar banca ți-a respins...

Cum să gestionezi tulburările...

Tulburările digestive sunt o problemă comună care afectează mulți oameni, influențând negativ calitatea...
AcasăCulinarCanapele cu somon...

Canapele cu somon reciclat

De vreo câteva ori am cumpărat filé de somon de la Lidl, gata de pus în cuptor. Adică deja glazurat în stil toscan (cu dextroză și amidon din cartofi – vorba etichetei de pe ambalaj). Problema nu-i din cauza “chimicalelor” utilizate, ci a masei. O bucată de 700 g necesită măcar patru persoane s-o dea gata. Și nici nu-l poți pregăti în tranșe, că vine congelat. Iar odată decongelat, trebuie gătit (tot) și mâncat (cât se poate).

Așa că, de cele mai multe ori, mai rămâne măcar câte o bucată de 150 – 250 g. Bine, se poate băga la frigider refrigera și apoi, reîncălzit în cuptorul cu microunde, poate fi servit a doua, eventual a treia zi.

https://www.flickr.com/photos/33628782@N04/33862043908/in/album-72157706837478421/

Se poate transforma însă, cu minim de efort, într-un mic dejun ceva mai special. Vezi AICI ce și cum.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....