luni 20 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCulinarCannelloni cu carne...

Cannelloni cu carne de porc

Cannelloni come acasa la loro mamma am mâncat într-un ristorante romano, la doi pași de Columna lui Traian. Arătau cam așa și umplutura era pe bază de carne de vită.

130

Pastele acestea fac parte din famiglia Lasagna, cu observația că au formă cilindrică, fiind practic niște tuburi cu diametru mare. De obicei se pregătesc la cuptor, cu diverse umpluturi și sosuri. Umpluturile sunt cele clasice folosite la lasagna: spanac cu ricotta sau carne de vită tocată și tomate. Sosurile utilizate sunt fie sosul de roșii, fie sosul Béchamel. În supermarketuri, la raionul de produse congelate, găsiți cannelloni semipreparate, trebuie doar încălzite în cuptor sau la microunde și gata-i cina. Nu-s greu de făcut nici acasă, exceptând partea cu umplerea tuburilor, parte care necesită fie experiență, fie îndemânare, fie câte puțin din fiecare. Paste cannellonni găsiți în orice alimentară care se respectă, așa că puteți să vă încumetați să produceți măcar o șarjă. O astfel de șarjă, care poate hrăni cam 6 – 8 persoane (după cum zice producătorul italian cu sediul în Franța) am comis lucrând “la patru mâini”. N-am mers după rețeta tradițională italiană (blasfemie culinară curată), folosind o adaptare liberă, în care vita s-a metamorfozat în porc, iar sosul Béchamel – de care nevastă-mea nici nu vrea să audă măcar – a fost substituit cu o cantitate generoasă de smântână îngroșată cu pulpă de roșii.

127

Articolul integral, aici.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....