Cum – necum, am constatat că, prin rezerva obișnuită de paste uscate, s-a rătăcit și o cutie de capellini de la Barilla. Nu mai rețin când și în ce scop le-am achiziționat, probabil pentru ca “să fie acolo, că nu se știe niciodată când ai nevoie”. Pentru neinițiați, capellini sunt niște spaghetti mai sfrijite, având un diametru sub 1 mm, mai precis între 0,85 și 0,92 mm. Nu sunt chiar cele mai subțiri paste, căci există și cu diametre de până la 0,78 mm, acestea numindu-se însă capelli d’angelo – “păr de înger” como s-ar dice la noi, la Romania 😛 .
De citit!
Culinar
Cartofi due formaggi
De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...
Culinar
Piept de pui pane
Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...
Culinar
Cartofi crocanți la cuptor
Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....