duminică 6 octombrie 2024

.

Câteva idei pentru amenajarea...

Un hol ar trebui să fie o cameră reprezentativă. Nu numai că este...

Cum alegem o baterie...

Alegerea unei baterii de bucătărie este dificilă. Diversitatea de stiluri, materiale și finisaje...

Comparație între Dacia Logan...

Automobilele reprezintă o parte esențială a vieții moderne, oferind o gamă variată de...

Pregătirile pentru Școală: Ghidul...

Chiar dacă școala abia s-a sfârșit și începe vacanța nu e greșit să...
AcasăCulinarCapellini cu sos...

Capellini cu sos de roșii, ciuperci și costiță afumată

_100 copy

Cum – necum, am constatat că, prin rezerva obișnuită de paste uscate, s-a rătăcit și o cutie de capellini de la Barilla. Nu mai rețin când și în ce scop le-am achiziționat, probabil pentru ca “să fie acolo, că nu se știe niciodată când ai nevoie”. Pentru neinițiați, capellini sunt niște spaghetti mai sfrijite, având un diametru sub 1 mm, mai precis între 0,85 și 0,92 mm. Nu sunt chiar cele mai subțiri paste, căci există și cu diametre de până la 0,78 mm, acestea numindu-se însă capelli d’angelo – “păr de înger” como s-ar dice la noi, la Romania 😛 .

_101

_106

Continuare…

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....