duminică 23 iunie 2024

.

Scurtă incursiune în istoria...

De-a lungul veacurilor, omenirea a căutat să-și protejeze bunurile de hoți sau de...

Importanța asigurărilor de călătorie...

Atunci când călătoriți în străinătate, fie că este vorba de o vacanță relaxantă...

O foarte scurtă istorie...

Egiptenii antici dezvoltaseră scrierea pe suluri de papirus atunci când cărturarii foloseau pensule...

Cum să gestionezi tulburările...

Tulburările digestive sunt o problemă comună care afectează mulți oameni, influențând negativ calitatea...
AcasăActualitate Capitala jocurilor...

Capitala jocurilor cu zaruri rămâne la Târgu-Ocna

ND4

După aprige dispute care au durat patru zile (18 – 21 decembrie), și la care au participat aproape 100 de jucători din România și Bulgaria, învingătorul finalei concursului național de table desfășurat la Bușteni a fost desemnat Neculai Bânțu din orașul-stațiune Târgu-Ocna, care a intrat în posesia marelui premiu pus în joc, un autoturism Skoda Citigo!

Se confirmă astfel titulatura orașului Târgu-Ocna de capitală a jocurilor cu zaruri, localitate care a dat printre alții și pe Neculai Drăgănuță, campion național și european la backgammon, președintele Asociației Române de Backgammon, care își are sediul tot în Târgu-Ocna!

Foarte interesantă și palpitantă evoluția jocurilor, întrucât în marea finală, Neculai Bânțu a repurtat 12 victorii din 15 posibile, la egalitate cu locul 2, dar cu victorie în meciul direct, una obținută cu multă sudoare în fața unei doamne din Bulgaria, Maya Peycheva, cunoscută ca una dintre cele mai bune jucătoare de backgammon din lume!

Iată și clasamentul final al primei ediții a concursului național de table:
Locul I și Marele Premiu – un autoturism marca Skoda Citigo – Neculai Bânțu (Târgu-Ocna), Locul II – Maya Peycheva (Bulgaria), Locul III – Radu-Octavian Neboisă (Piatra-Neamț), Locul IV – Valentin Petrescu (Ploiești), Locul V – Ion Țiploiu (Onești),
Locul VI – Dobromir (Bulgaria), Locul VII – Alin-Umberto Chițu (Bușteni),
Locul VIII – Daniel Tudose (Roman), Locul IX – Adrian Nițu (Brașov), Locul X – Stela Storociuc (Suceava).

La concursul de backgammon, s-au impus următorii jucători:
Locul I – Dorel Leon (Bacău), Locul II – Eugen Lazăr (Bacău), Locul III – Aurel Uțu (Brașov);
Consolare – Locul I – Maya Peycheva (Bulgaria), Locul II – Georgy B. (Bulgaria)
Premiul de excelență – Emanoil Savin (primarul orașului-stațiune Bușteni), Premiul fair – play – Cristian-Nicolae Antochi și Liviu Ciucu (ambii din Dorohoi), Premiul pentru cel mai tânăr participant – Alexandru Biota (16 ani, Bușteni), Premiul pentru cel mai vârstnic participant – Petre Oleniuc (78 ani, Botoșani), Premiul doamna turneului – Maya Peycheva (Bulgaria), Premiul mass-media – Radio-Tv Kit Onești.

Pentru albumul cu amintiri, învingătorii au avut șansa să se fotografieze alături de renumiții actori George Mihăiță și Marcel Iureș, precum și de primul cosmonaut român, Dumitru Prunariu, aceștia fiind distinși cu titlurile de ,,Cetățean de onoare al orașului Bușteni”, în cadrul unei festivități desfășurate luni, 22 decembrie, la Primăria Bușteni. Edilul-șef al orașului, Emanoil Savin, împreună cu Ana-Maria Brînză și Marcel Pavel, le-au oferit câte un trofeu și o diplomă de excelență. Aceștia au mai fost felicitați pentru distincția primită și de campionii Alina Dumitru (judo) și Lucian Bute (box), sosiți la Bușteni special pentru acest eveniment.

Încântat de competiția pe care a nășit-o, primarul Emanoil Savin a declarat că dorește ca finala de anul viitor a concursului național de table să se dispute tot la Bușteni, pentru care garantează o susținere financiară de peste 20.000 de dolari.

,,Mă bucur nespus că cel mai bun jucător de table din România este din Târgu-Ocna, fapt ce confirmă încă o dată, rezultatele de excepție obținute atât la table cât și la backgammon de către membrii asociației noastre. Îi felicit deopotrivă pe toți, fie ei învingători sau învinși, pentru curaj, dăruire și fair-play, iar organizatorilor, partenerilor și sponsorilor competiției le mulțumesc pentru modul în care s-au implicat în susținerea și desfășurarea tuturor etapelor acestui concurs de mare anvergură, care va deveni cu fiecare nouă ediție unul de tradiție, un brand dacă vreți, pentru sportul și turismul românesc”, a declarat președintele Asociației Române de Backgammon din Târgu-Ocna, Neculai Drăgănuță, campion european la backgammon, organizator, sponsor, arbitru și director de turnee.

Romulus Dan BUSNEA

De citit!

Percheziții într-un caz de evaziune fiscală

În cadrul acțiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratul General al Poliției Române, la data de 30 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bacău au pus în...

Traficantă de droguri, reținută

La data de 30 mai 2024, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul teritorial Bacău, au documentat activitatea infracțională a unei femei, bănuită...

Prolapsul organelor pelvine: Prevenție și tratament cu ajutorul exercițiilor Kegel

Prolapsul organelor pelvine este o afecțiune care afectează multe femei, în special pe cele care au avut una sau mai multe nașteri vaginale. Această problemă apare atunci când mușchii și țesuturile care susțin organele pelvine, cum ar fi uterul,...