miercuri 17 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăActualitateCARAVANA FILMULUI ROMÂNESC...

CARAVANA FILMULUI ROMÂNESC A REVENIT LA ONEȘTI

1 c

După un periplu prin diverse zone ale țării și în București, ,,Caravana filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naționale – Cartea și filmul” a poposit din nou la în municipiul de pe Trotuș, cu filme clasice și invitați speciali.

Timp de o săptămână (23 – 29 iunie a.c.), cinefilii vor putea viziona producţii din cinematografia românească clasică ale căror scenarii au ca sursă de inspiraţie romane celebre, nuvele şi povestiri din programa şcolară sau din bibliografia opţională a elevilor, de asemenea opera unor autori români.

Organizatorii acestei importante manifestări culturale şi-au propus să itinereze, în oraşele ţării, mari creaţii cinematografice româneşti de dinainte de 1989, considerând că este important a se păstra vie, în memoria publicului iubitor de film, imaginea marilor creaţii cinematografice româneştişi a rolurilor remarcabile realizate de actorii români; că este important a se arăta că filmul românesc are continuitate, iar actualele succese ale noului val de regizori, distinși cu numeroase premii la festivalurile internaţionale, au în urmă o întreagă istorie a filmului românesc.

Proiecții, locații și ore de începere: B. D. – la munte și la mare, Zâmbet de soare, Mofturi 1900, Liceenii, Saltimbancii, Tudor, Declarație de dragoste, Titanic Vals, Neamul Șoimăreștilor, Liceenii Rock’n Roll, Dumbrava minunată, Cucoana Chirița, Toamna bobocilor, Mama, B. D. – intră în acțiune, Drumul câinilor, De-aș fi Harap Alb, Imoposibila iubire, B. D. – în alertă (Aula Bibliotecii ,,Radu Rosetti”, zilnic, de la orele 10.00, 12.00, 17.00); Între oglinzi paralele, Masca de argint, Chirița în Iași, Cel mai iubit dintre pământeni, Domnișoara Christina, Ultimul zburător, Ticăloșii (Platoul din fața Primăriei Onești, zilnic de la ora 21.00). Intrarea este liberă!

Invitați speciali: Draga Olteanu Matei, Mircea Albulescu, Ștefan Marinescu, Laurențiu Damian, Alexandru Maftei și Ovidiu Georgescu

Succesul acestui proiect este atestat de prezența numeroasă a publicului la filmele prezentate (aproximativ 14.500 de spectatori), cât și de reflectarea în presă (aproximativ 230 de referiri in mediul on-line). De asemenea, în octombrie anul trecut, s-a lansat cel de-al doilea proiect pe care MDV AUDIO STUDIO, împreună cu Asociația CineCultura îl desfășoară și anume: ,,Caravana Filmului Românesc – Cartea și filmul”.

Proiectul este realizat cu sprijinul Uniunii Cineaștilor din România (UCIN) și Centrului Național al Cinematografiei (CNC)

ROMULUS DAN BUSNEA

De citit!

Paradă de datini și obiceiuri de iarnă pe Valea Trotușului

Întreaga vale a Trotușului a îmbrăcat straiele marii sărbători creștine a Nașterii Domnului, Crăciunul.În toată această perioadă și până la finele anului 2017, în localitățile din această frumoasă zonă au răsunat glasurile colindătorilor, într-o atmosferă de de voie...

,,Zilele Orașului Comănești” – Programul complet al manifestărilor

"Zilele orasului Comanesti 2017” (4 - 6 august) încep astăzi, 4 august, la ora 10.30, cu un ceremonial militar-religios închinat eroilor căzuți în Primul Război Mondial, care va avea loc la Cimitirul Internațional al Eroilor din Comănești, cu participarea...

Zilele Orașului Comănești 2017

Un weekend incendiar îi așteaptă pe comăneșteni, care sunt invitați de către oficialitățile locale la o nouă ediție a manifestărilor prilejuite de ,,Zilele Orașului”.Astfel, în cele trei zile de sărbătoare (4 - 6 august), localnicii, dar și cei...