sâmbătă 20 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăOrasulCaravana Medicală în...

Caravana Medicală în Comuna Sărata, Bacău

 

În data de 18 noiembrie, Filiala Iași a Caravanei cu Medici a pus punct caravanelor medicale ale anului 2023 printr-un eveniment de excepție desfășurat în comuna Sărata, județul Bacău. De această dată, echipa medicală s-a dedicat Medicinii Interne, oferind consultații și analize amănunțite pentru cei 89 de pacienți care au călcat pragul Grădiniței nr. 1 din localitate.

Caravana, compusă dintr-o echipă multidisciplinară formată din medici primari și rezidenți specializați în cardiologie, oncologie, medicină internă, neurologie, radiologie, diabetologie, ORL și nu în ultimul rând, studenți la medicină, a avut ca obiectiv asigurarea unei îngrijiri complete și personalizate pentru fiecare pacient.

Anterior evenimentului, cei 89 de beneficiari au fost supuși unor analize amănunțite într-o perioadă de 7 zile, oferind astfel echipei medicale o imagine detaliată asupra stării lor de sănătate. În cadrul caravanei, s-au efectuat 22 de ecocardiografii și 44 de ecografii abdominale și tiroidiene, oferindu-le medicilor posibilitatea de a identifica și evalua diverse afecțiuni și patologii.

Rezultatele analizelor au scos la iveală numeroase probleme medicale, iar echipa medicală a acționat prompt, oferind pacienților recomandări la domiciliu sau, în unele cazuri, direcționându-i către alte examene de specialitate pentru investigații suplimentare. Astfel, Caravana cu Medici nu doar a oferit consultații, ci și a facilitat accesul la tratament și diagnostic precoce pentru comunitatea locală.

Un aspect notabil al acestui eveniment a fost prezența studenților la medicină, care au avut ocazia să își dezvolte abilitățile practice și să învețe de la profesioniștii din domeniu. Această colaborare între generații contribuie la formarea viitoarelor cadre medicale și la consolidarea solidarității în sistemul de sănătate.

În încheiere, Caravana Medicală din comuna Sărata, Bacău, a reprezentat nu doar un act de îngrijire medicală, ci și un angajament pentru sănătatea comunității locale. Filiala Iași a Caravanei cu Medici a demonstrat încă o dată că eforturile conjugate ale profesioniștilor din domeniul medical și implicarea comunității pot contribui la îmbunătățirea stării de sănătate și la creșterea calității vieții pentru toți cei implicați.

De citit!

Reținut de polițiști după ce a condus din nou un autoturism fără permis

La data de 26 martie a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Răcăciuni au depistat în localitatea Parava un autoturism, iar la efectuarea semnalelor regulamentare de oprire acesta a accelerat continuându-și deplasarea.               Polițiștii au procedat la urmărirea autoturismului în trafic, dar...

Demersuri importante pentru înființarea unei subunități de pompieri în comuna Hemeiuș

Într-un pas crucial spre asigurarea siguranței comunității locale, astăzi, 29 martie, a avut loc un moment semnificativ în demersul de construire a unei noi subunități de pompieri în comuna Hemeiuș.Prin predarea-primirea unui teren din domeniul public al statului, administrat...

Infracțiuni rutiere constatate de polițiști în trafic

La data de 27 martie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au depistat în flagrant delict, un bărbat de 38 de ani, din orașul Dărmănești, în timp ce conducea un autoturism pe strada Aleea Parcului din municipiu, aflându-se sub...