duminică, septembrie 24, 2023

Câteva idei pentru a ne păstra pielea frumoasă

Cu toții visăm la o piele impecabilă,...

Bărbații și parfumurile. Când și cum?

Istoric vorbind, aristocrația occidentală a folosit parfumurile...

Care ar fi cel mai bun odorizant pentru mașină?

De stiutCare ar fi cel mai bun odorizant pentru mașină?
- Advertisement -

De ani de zile, de cand am masina, una dintre problemele nerezolvate este cea a mirosului din interior. Am trecut prin pene de cauciuc, roti taiate, cabluri de ambreiaj rupte, bare de suspensie crapate, gauri in podea facute de meseriasii de la vulcanizare, am ramas fara antigel, mi-au sarit curelele de transmisie. Le-am rezolvat pe toate dar nu m-am putut decide la un odorizant auto.

Sunt si mai multe tipuri si mai multe arome. La arome e mai simplu, m-am decis la 2-3, intre care cea de guma de mestecat (imi aminteste de copilarie), cafea sau ceva numit “ocean”.

Cu sistemele de distribuire a aromei e mai complicat.

Primii pe lista sunt celebrii “braduti” sau alte cartoane impregnate cu parfum. Dupa o saptamana mirosul dispare si trebuie sa o iei de la capat. Nu e nici o sfaraiala cu sistemul asta. In plus, persistenta aromei depinde si de vechimea produsului. Daca a fost fabricat anul trecut, si-a pierdut mult din aroma, pentru ca – stim bine de la orele de chimie – parfumurile sunt volatile.

Mai sunt un fel de peleti pe care-i puneti in gurile de aerisire. N-au functionat niciodata la mine. Tot acolo se pun niste sticlute cu parfum, dar sistemul functioneaza pe baza de caldura. Daca nu dai drumul la caldura, parfumul nu se evapora si nu ai miros frumos in masina. Vara sau cand mergi iarna pe distante scurte poti, cel mult, sa-ti mirosi transpiratia.

Exista si niste sisteme considerate “inteligente”. O fiola cu parfum este spanzurata la oglinda in ideea ca, pe masura ce penduleaza fiola, parfumul umezeste capacul acesteia si se evapora prin lemn. Recunosc faptul ca a fost sistemul care mi-a placut cel mai mult. dar fiola se termina foarte repede, plus ca era destul de scumpa. Cam cat doi litri de benzina.

O varianta a acestui sistem este fiola de plastic careia ii rupu varful si, prin acelasi sistem de pendulare, parfumul incepe sa umezeasca, putin cate putin, cartonul care o tine. Sistemul asta s-a dovedit un fiasco; trebuia sa scutur eu fiola ca sa iasa parfumul.

Mai sunt sistemele in care o bucata de ceva este impregnata cu parfum si se atarna la oglinda. Nu au functionat la mine.

Bilele parfumate in cutii ca de conserve au fost o alta minune care a tinut doar trei zile.

Care ar fi cele mai bune odorizante auto nu as putea sa spun, pentru ca inca ma mai straduiesc sa caut.

Acum am un parfum special pentru masini, gen “puf-puf”. Apesi de doua ori pe buton si sprayezi odorizant prin masina. Daca va plac beneficiile lavandei, nu o sa fie o problema sa inhalati un miros puternic de parfum de fiecare data cand pulverizati.

 

Alte titluri