Cartofi: crocanți pe dinafară, moi pe dinlăuntru

  1. Luați câțiva cartofi albi, nu prea mari. Să fie din aceea “pentru salată”, care, după ce-i fierbeți să nu se sfărâme și să fie ușor lipicioși. Sticky, adică. 😉
  2. Puneți cartofii la fiert în apă cât să-i acopere, în care ați aruncat și o linguriță de sare.
  3. Fierbeți cartofii 15 – 20 de minute. Nu trebuie să crape la fiert, dar furculița trebuie să pătrundă lejer în ei.
  4. Odată fierți, scurgeți-le apa și lăsați-i să se răcească până la o temperatură acceptabilă pentru epidermă. Sub 50 ˚C ar fi o temperatură recomandată.
  5. Curățați cartofii de coajă și tăiați-i în cuburi cam de 1,5 cm.

201

211

Cealaltă jumătate a rețetei o găsiți AICI.