joi 12 septembrie 2024

.

Cum poți face poze...

O fotografie de 360 de grade înseamnă o imagine care să cuprindă tot...

Explorarea Naturii cu stil:...

Atunci când pasiunea pentru explorarea naturii se îmbină cu confortul și performanța, alegerea...

Ce trebuie să știm...

O yală magnetică este un dispozitiv de blocare care constă dintr-un electromagnet și...

eReader sau tabletă?

Chiar dacă cititul nu mai este cea mai plăcută zăbavă din viața omului,...
AcasăCulinarCartofi: crocanți pe...

Cartofi: crocanți pe dinafară, moi pe dinlăuntru

  1. Luați câțiva cartofi albi, nu prea mari. Să fie din aceea “pentru salată”, care, după ce-i fierbeți să nu se sfărâme și să fie ușor lipicioși. Sticky, adică. 😉
  2. Puneți cartofii la fiert în apă cât să-i acopere, în care ați aruncat și o linguriță de sare.
  3. Fierbeți cartofii 15 – 20 de minute. Nu trebuie să crape la fiert, dar furculița trebuie să pătrundă lejer în ei.
  4. Odată fierți, scurgeți-le apa și lăsați-i să se răcească până la o temperatură acceptabilă pentru epidermă. Sub 50 ˚C ar fi o temperatură recomandată.
  5. Curățați cartofii de coajă și tăiați-i în cuburi cam de 1,5 cm.

201

211

Cealaltă jumătate a rețetei o găsiți AICI.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....