marți 21 ianuarie 2025

.

Ce sunt dozatoarele de...

Pâna pe la finele secolului al XIX-lea, în cele mai multe cazuri, mărfurile...

Bijuterii pentru bărbați? Istoria...

Neanderthalienii au fost primii care s-au accesorizat. Istoricii cred că ar fi putut...

Două laturi ale eleganței...

În lumea parfumeriei de lux, două nume ies în evidență datorită creațiilor lor...

Mașina electrică, mult marketing...

Probabil ați aflat că Anglia va interzice peste vreo zece ani înmatricularea mașinilor...
AcasăCulinarCartofi cu brânză...

Cartofi cu brânză Mozzarella la cuptor

100 copy

Este genul de mâncare pe care îl faci fie atunci când te-ai săturat de grătare, fripturi, de carne în general, fie atunci când cam bate vântul prin frigider și nu prea ai pe ce pune mâna, dar mai găsești prin casă vreo patru cartofi mai mărișori (circa 400 g în total), una bucată Mozzarella pe care o țineai pentru pizza (200 – 250 g) și niște ouă (3 – 4 bucăți). Dacă ai și ceva brânză tare rasă, cum ar fi parmezan, Grana Padano ori Pecorino (in extremis chiar și niște cașcaval ori un caș mai uscat), te-ai scos.

Continuare…

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....