duminică 19 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCulinarCartofi frantuzești cu...

Cartofi frantuzești cu iz de “Internaționala”

În ziua de azi, nici cartofii franțuzești nu mai sunt ce-au fost. Păi cum să nu pui tu în ei niște telemea franțuzească de oaie, niște fromage de bourdouf comme à la mère à la maison, ori măcar niște cachecavale ori măcar cachecavaux, acolo?

_323

A trebuit să împreunez cartofii grecești cumpărați de la Megaimajul belgienilor, cu smântână produsă în România de către francezi din lapte polonez, cu brânză olandeză Gouda și brânză elvețiană Emmentaler – ambele fabricate în Germania, bașca Gorgonzola italiană și Mimoletta franțuzească. Sper ca măcar ouăle să fi fost ouate în România (deși nu bag mâna-n foc), că până și sarea era sare marină adusă din Grecia. Vorba cântecului:

Hai la lupta cea mare,
Rob cu rob să ne unim,
In-ter-na-ți-o-na-la
Prin noi s-o făurim!

_324

Articolul integral, AICI.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....