Cartofi frantuzești cu iz de “Internaționala”

În ziua de azi, nici cartofii franțuzești nu mai sunt ce-au fost. Păi cum să nu pui tu în ei niște telemea franțuzească de oaie, niște fromage de bourdouf comme à la mère à la maison, ori măcar niște cachecavale ori măcar cachecavaux, acolo?

_323

A trebuit să împreunez cartofii grecești cumpărați de la Megaimajul belgienilor, cu smântână produsă în România de către francezi din lapte polonez, cu brânză olandeză Gouda și brânză elvețiană Emmentaler – ambele fabricate în Germania, bașca Gorgonzola italiană și Mimoletta franțuzească. Sper ca măcar ouăle să fi fost ouate în România (deși nu bag mâna-n foc), că până și sarea era sare marină adusă din Grecia. Vorba cântecului:

Hai la lupta cea mare,
Rob cu rob să ne unim,
In-ter-na-ți-o-na-la
Prin noi s-o făurim!

_324

Articolul integral, AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here