duminică 8 septembrie 2024

.

Câteva lucruri de făcut...

Înainte de a începe tratamentul propriu-zis, există câteva lucruri pe care le puteți...

Dacă se taie curentul,...

Situația nu este tocmai roz și perspectivele sunt destul de sumbre. Dacă se...

15 sfaturi pentru cei...

Te-ai săturat să depui efortul la sală și să nu vezi rezultate? Nu...

Cum poți face poze...

O fotografie de 360 de grade înseamnă o imagine care să cuprindă tot...
AcasăCulinarCartofi gratinați cu...

Cartofi gratinați cu ouă, brânză și afumături

Mâncăruri din acestea în care baza o reprezintă cartofii în prealabil fierți în coajă, dați apoi la cuptor alături de alte ingrediente – ouă (mai mult sau mai puțin fierte), brânzeturi (începând de la banalul cașcaval autohton, trecând apoi la italieneștile Mozzarella și Parmigiano, elvețianul Emmentaler sau Gruyère, britanicul Cheddar, olandeza Gouda și încheind cu franțuzescul Reblochon), bacon, piept, șuncă sau cârnați de porc – sunt foarte frecvente. Sunt mâncăruri cu preparare simplă în care poți pune cam orice găsești prin frigider în materie de brânzeturi și/sau afumături. Cartofii franțuzești ar fi preparatul-fanion din acest spectru, în care variațiunile la temă se pot imagina în număr aproape nelimitat. Ca să nu vă plictisesc prea tare cu introducerea, la finele articolului am dat o înșiruire de preparate/poze/linkuri pe care le puteți încerca. Sau puteți improviza pe marginea lor.

_111

Articolul complet, aici.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....