Mâncăruri din acestea în care baza o reprezintă cartofii în prealabil fierți în coajă, dați apoi la cuptor alături de alte ingrediente – ouă (mai mult sau mai puțin fierte), brânzeturi (începând de la banalul cașcaval autohton, trecând apoi la italieneștile Mozzarella și Parmigiano, elvețianul Emmentaler sau Gruyère, britanicul Cheddar, olandeza Gouda și încheind cu franțuzescul Reblochon), bacon, piept, șuncă sau cârnați de porc – sunt foarte frecvente. Sunt mâncăruri cu preparare simplă în care poți pune cam orice găsești prin frigider în materie de brânzeturi și/sau afumături. Cartofii franțuzești ar fi preparatul-fanion din acest spectru, în care variațiunile la temă se pot imagina în număr aproape nelimitat. Ca să nu vă plictisesc prea tare cu introducerea, la finele articolului am dat o înșiruire de preparate/poze/linkuri pe care le puteți încerca. Sau puteți improviza pe marginea lor.
Articolul complet, aici.