luni 15 iulie 2024

.

Două suplimente alimentare pentru...

Suplimentele alimentare au câștigat popularitate în rândul persoanelor preocupate de sănătate și de...

Ce trebuie să știți...

Am crescut într-un apartament plin cu plante. Cea mai mare era o iederă...

Vrei să porți ruj...

A folosi ruj întunecat poate fi intimidant. Dar poate avea, de asemenea, un...

Cum să îți hidratezi...

Toată lumea folosește o cremă de față în mod regulat, dar tu știi...
AcasăCulinarCartofi la cuptor...

Cartofi la cuptor („Franţuzeşti”)

Cartofii franţuzeşti au tot atâtea în comun cu bucătăria franceză cât şi salata „de boeuf” pe care noi, românii, o etalăm cu mult fast la mesele de sărbătoare în familie. Se pare că „adevăraţii” cartofi franţuzeşti sunt cartofii Dauphinoise. Asta este însă o temă de dezbatere pentru istoricii culinologiei şi gastronomiei.

Dacă sunteţi în pană de idei şi aveţi cam o oră la dispoziţie, daţi un „check in” la frigider şi vedeţi dacă acesta conţine ouă, lactate, brânzeturi şi ceva porcării (în sensul bun al cuvântului). Dacă aveţi şi nişte cartofi (cât de puţini – minim 4), sare şi piper, treaba e ca şi rezolvată. Continuare...

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....