luni 9 decembrie 2024

.

Cifoza, lordoza și scolioza....

Diferența principală dintre cifoza lordoză și scolioză este natura curburii coloanei vertebrale. Lordoza...

Legătura dintre stress și...

O interesantă controversă medicală a fost provocată de un doctor canadian de origine...

Cum îi învățăm pe...

Bine ați venit la ghidul pentru părinți despre sustenabilitate și consumul responsabil de...

Top 10 lucruri esențiale...

Mutarea într-o locuință nouă reprezintă o etapă plină de entuziasm, dar și de...
AcasăCulinarCartofi mai mult...

Cartofi mai mult sau mai puțin picanți

… Cum n-am folosit la gătirea puiului tot conținutul amestecului de boia iute, ceapă, cimbru, usturoi, ardei gras, ienibahar, piper de Cayenne, scorțișoară, nucșoară și cuișoare (asta zice producătorul / comerciantul / distribuitorul că are în compoziție – toate “organice”), am folosit restul de amestec rămas, care NU conține sare, monosodiu glutamat, coloranți artificiali, conservanți, zahăr, organisme modificate genetic sau iradiate, alune, soia, lapte, ouă, pește, crustacee, nuci, grâu sau derivate ale acestora (așa scrie pe cutie producătorul / comerciantul / distribuitorul; ar fi putut scrie că NU conține nici uraniu, nici plutoniu, fapt care m-ar fi liniștit mult mai mult) la pregătirea unor cartofi la cuptor, atât în varianta meatless (adică fără carne), cât și în varianta vegană / de post (adică fără produse de origine animală).

204

Articol integral, AICI.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....