joi 12 septembrie 2024

.

Privilegiul special al Asociatiilor...

Conform art. 2333 alin. (1) din Codul civil privilegiul este preferinţa acordată de...

O călătorie culinară și...

Toamna, acea perioadă magică a anului, în care natura se transformă în culori...

Se va rezolva problema...

Cum care problemă? A prețurilor. Că de un an și ceva prețul primelor...

Echipamentul esențial pentru antrenamentele...

În era modernă, conștiența asupra sănătății și a activităților fizice a crescut considerabil....
AcasăCulinarCartofi mov, ciuperci...

Cartofi mov, ciuperci Shimeji, și brânzeturi – la cuptor

Uneori, în special când rămân singur acasă, îmi place să mai experimentez câte ceva prin bucătărie. Să fac niște chestii aparent banale și arhicunoscute, însă cu ingrediente puțin mai ciudate, ori măcar mai rar folosite în bucătareala de zi cu zi. Cine n-a făcut cartofi cu brânză la cuptor? Sau cartofi cu ciuperci și brânză la cuptor? Nu-s o noutate.

101

Însă dacă pui laolaltă ingrediente venite de pe trei continente (măcar ca origine), iese o globalizare pe care nici cea mai tenebroasă ocultă mondială n-ar concepe-o: cartofi mov peruvieni, ciuperci Shimeji japoneze, brânzeturi europene Cheddar englezesc, Bleu d’Auvergne franțuzesc și Parmigiano italian. Mărarul nu-l mai pun la socoteală, că-i aproape universal, nici măcar untul, cu toată originea sa căprească.

109

Continuare…

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....