.

Protejează interiorul mașinii tale...

Fie că ești un șofer pasionat sau doar conduci zi de zi pentru...

Câteva sfaturi utile pentru...

Sunt o grămadă de site-uri unde poți găsi sfaturi de mare folos în...

Plastilina: de la o...

Plastilina este un material de modelare asemănător chitului, făcut din săruri de calciu,...

Cum a apărut ideea...

Un salariu minim este cea mai mică remunerație pe care angajatorii o pot...
AcasăCulinarCartofi mov, ciuperci...

Cartofi mov, ciuperci Shimeji, și brânzeturi – la cuptor

Uneori, în special când rămân singur acasă, îmi place să mai experimentez câte ceva prin bucătărie. Să fac niște chestii aparent banale și arhicunoscute, însă cu ingrediente puțin mai ciudate, ori măcar mai rar folosite în bucătareala de zi cu zi. Cine n-a făcut cartofi cu brânză la cuptor? Sau cartofi cu ciuperci și brânză la cuptor? Nu-s o noutate.

101

Însă dacă pui laolaltă ingrediente venite de pe trei continente (măcar ca origine), iese o globalizare pe care nici cea mai tenebroasă ocultă mondială n-ar concepe-o: cartofi mov peruvieni, ciuperci Shimeji japoneze, brânzeturi europene Cheddar englezesc, Bleu d’Auvergne franțuzesc și Parmigiano italian. Mărarul nu-l mai pun la socoteală, că-i aproape universal, nici măcar untul, cu toată originea sa căprească.

109

Continuare…