marți 27 februarie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCulinarCartofi noi la...

Cartofi noi la cuptor cu brânză de oi şi ceapă roşie verde

Cartofi noi rosiiDe mai multe ori am trecut prin piaţă şi am văzut cartofi noi aduşi de pe ogoarele din jurul Bacăului. Erau mici şi roşii şi la acelaşi preţ cu cei mari şi albi aduşi de diverşi „producători” din zonele în care erau deja buni de recoltat pe la începutul lunii mai. Mi-am luat vreo câţiva (cam ½ kg am folosit aici) şi-am mai luat şi nişte cimbru proaspăt şi o legătură de ceapă roşie verde. Ceapa roşie verde este aproape la fel ca şi ceapa albă verde, numai că este roşie şi nu albă, dar tot verde este (această frază s-a vrut a fi umoristică). Nişte unt aromat cu usturoi mai aveam prin frigider, aşişderea nişte brânză „Horezu” (ambele articole le găsiţi în Selgros, la raionul de lactate). Cu aceste ingrediente, sare şi piper, două roşii, doi castraveţi, două cepe şi uleiul de măsline necesar salatei, am pregătit ceva comestibil :) .

Continuare…

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....