De mai multe ori am trecut prin piaţă şi am văzut cartofi noi aduşi de pe ogoarele din jurul Bacăului. Erau mici şi roşii şi la acelaşi preţ cu cei mari şi albi aduşi de diverşi „producători” din zonele în care erau deja buni de recoltat pe la începutul lunii mai. Mi-am luat vreo câţiva (cam ½ kg am folosit aici) şi-am mai luat şi nişte cimbru proaspăt şi o legătură de ceapă roşie verde. Ceapa roşie verde este aproape la fel ca şi ceapa albă verde, numai că este roşie şi nu albă, dar tot verde este (această frază s-a vrut a fi umoristică). Nişte unt aromat cu usturoi mai aveam prin frigider, aşişderea nişte brânză „Horezu” (ambele articole le găsiţi în Selgros, la raionul de lactate). Cu aceste ingrediente, sare şi piper, două roşii, doi castraveţi, două cepe şi uleiul de măsline necesar salatei, am pregătit ceva comestibil
.
Cartofi noi la cuptor cu brânză de oi şi ceapă roşie verde
