duminică 19 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCulinarCartofi noi, ușor...

Cartofi noi, ușor picanți cu aromă de trufe și leurdă

400 copy

Când ești în pană de idei, iar anotimpul ți-o permite (doar din punctul de vedere al temperaturii ambientale – pentru că e inuman să pornești cuptorul când afară sunt peste 30˚ C la umbră), faci cartofi la cuptor. Numai pe acest blog o să întâlniți aproape 40 de preparate care conțin (și) cartofi la cuptor. Pregătiți din varii soiuri și prin varii metode. Sunt unele dintre cele mai apreciate garnituri, ori preparate de sine stătătoare. În scumpa noastră patrie, este destul de dificil să potrivești cartofii noi (care apar undeva prin mai) cu leurda (care se ițește la sfârșit de februarie, dar dispare pe la sfârșit de april). Și totuși, chiar și utilizând cartofi noi importați, puteți pregăti ceva de genul produsului descris în continuare. Cineva spunea odată că orice preparat trebuie să aibă o poveste. Nu știu dacă s-a inspirat de aici. Rețeta de mai jos are o singură și simplă poveste, care sună cam așa: ”Ce să mai pun în tavă pe lângă cartofi, astfel încât să rezulte o chestie, cât de cât originală?”.

408

Articol integral, aici.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....