Când ești în pană de idei, iar anotimpul ți-o permite (doar din punctul de vedere al temperaturii ambientale – pentru că e inuman să pornești cuptorul când afară sunt peste 30˚ C la umbră), faci cartofi la cuptor. Numai pe acest blog o să întâlniți aproape 40 de preparate care conțin (și) cartofi la cuptor. Pregătiți din varii soiuri și prin varii metode. Sunt unele dintre cele mai apreciate garnituri, ori preparate de sine stătătoare. În scumpa noastră patrie, este destul de dificil să potrivești cartofii noi (care apar undeva prin mai) cu leurda (care se ițește la sfârșit de februarie, dar dispare pe la sfârșit de april). Și totuși, chiar și utilizând cartofi noi importați, puteți pregăti ceva de genul produsului descris în continuare. Cineva spunea odată că “orice preparat trebuie să aibă o poveste”. Nu știu dacă s-a inspirat de aici. Rețeta de mai jos are o singură și simplă poveste, care sună cam așa: ”Ce să mai pun în tavă pe lângă cartofi, astfel încât să rezulte o chestie, cât de cât originală?”.
Articol integral, aici.