26.1 C
Bacau

Cartofi prăjiți în cuptor – adaptare după Gordon Ramsay

De stiut!

100 copy

În ciuda tuturor semnalelor de alarmă trase atât de oameni sănătoși la cap (medici specialiști în diabet și boli de nutriție, cercetători serioși etc.), cât și de exaltați mai mult sau mai puțin pregătiți în știința alimentației, cartofii prăjiți rămân totuși în topul preferințelor noastre culinare. Personal, nu sunt împotriva cartofilor prăjiți, atâta timp cât nu apar pe masă zilnic și atâta timp cât sunt respectate câteva reguli de bun simț în prepararea lor: evitarea refolosirii la infinit a aceluiași ulei, evitarea prăjirii la temperaturi excesiv de ridicate, evitarea îmbibării excesive a cartofilor cu grăsime vegetală sau animală. Chiar dacă mânânci cartofi prăjiți, fă-o cu moderație: 100 – 150 g de cartofi (cam un cartof mediu) sunt arhisuficiente drept garnitură/fel de bază pentru o persoană.

Am găsit niște cartofi noi, de import (cei autohtoni încă n-au apărut), pe care i-am gătit combinând ceea ce am văzut la Gordon Ramsay aici și aici, cu experiența mea de prăjitor de cartofi.

Au rezultat patru porții de garnitură care au stat alături de niște resturi de steak de mânzat reciclate și de un castron mare de verdeață (salată verde, spanac, ceapă verde, ridichi de lună, castraveți, roșii cherry, măsline Kalamata) asezonată cu sare și ulei.

Continuare…

Previous articlePeşte şi iarăşi peşte…
Next articleDespre Japita
- Advertisement -

Ultimele stiri