.

Ce trebuie să știm...

Pancreasul vă ajută să reglați modul în care corpul dumneavoastră procesează zahărul. De...

Mergem pe Mare. Ce...

Chiar dacă sunteți prima dată pe o navă sau călătoriți des, trebuie să...

Artă culinara și bucătărie...

Bucătăria este adesea privită ca o formă de artă culinară, un loc în...

Cum eficientizezi consumul de...

Eficientizarea inseamna sa economisesti cu cap, fara sa renunti la confort. Poti consuma...
AcasăCulinarCartofiori ardelenești trași...

Cartofiori ardelenești trași în unt și ulei de măsline

_105-copy

Doi monștri sacri ai cinematografiei franceze, Fernandel și Bourvil, s-au întâlnit pentru prima oară pe platourile de filmare, în 1963, într-o peliculă care gravitează în jurul bucătăriei: La cuisine au beurre. O comedie în care se ciocnesc două curente culinare, ambele de sorginte franceză: cel al lui Fernand Jouvin (Fernandel), chef din zona Marsiliei și adept al gătitului cu ulei de măsline, și cel al lui André Colombey (Bourvil), mai normand de felul lui, pentru care untul este grăsimea ideală din bucătărie.

MV5BNTgxZTJlMTEtNjI0My00NmM3LWE3ZmQtYjE0OGU5ODM5YThjXkEyXkFqcGdeQXVyMzI4Nzk0NjY@._V1__SX1712_SY971_

Nu o să vă răpesc plăcerea de a afla singuri deznodământul “luptei” dintre uleiul de măsline și unt (puteți vedea filmul integral pe YouTube), însă vă voi povesti cât de bine se împacă aceste două ingrediente la pregătirea unei garnituri simple, rapide și gustoase (dacă începeți să numărați caloriile, nu e cazul să mai continuați cu cititul articolului): niște cartofiori ardelenești trași în unt și ulei de măsline.

Continuare…