CÂȘTIGĂTORUL PRIMULUI CONCURS NAȚIONAL DE TABLE VA FI PREMIAT CU UN AUTOTURISM ÎN VALOARE DE PESTE 8.000 DE EURO!

Skoda Citigo

În premieră pentru țara noastră, în orașul-stațiune Târgu-Ocna (la Hotel ,,Măgura”) va avea loc la sfârșitul acestui an, Concursul Național de Table (19 – 21 decembrie 2014), în organizarea Asociației Române de Backgammon*, singura din țară care promovează jocul de table (backgammon) prin organizarea de turnee locale, naționale și internaționale.

Marele premiu al concursului național este un autoturism Skoda Citigo!

Premergător etapei finale a concursului național, se vor desfășura alte concursuri de calificare, care oferă posibilitatea unui jucător să se înscrie cu 30 lei. În final, se califică într-un raport de 1 din 16 concurenți. Dacă în concursul de calificare se înscriu 64 de concurenți, primii 4 clasați sunt calificați pentru etapa finală din 19 – 21 decembrie 2014.

Concursurile de calificare se desfășoară după următorul mecanism: cei ce pierd se pot înscrie din nou cu 30 lei și concurează într-un grup de 16 jucători de unde se califică primul; un concurent se poate califica doar o singură dată; fiecare jucător calificat nu plătește taxa de înscriere în etapa finală din decembrie, iar toți cei care vin să se înscrie direct, fără să fie printre cei calificați la etapa finală vor plăti o taxă egală cu valoarea a 100 euro; în etapa de calificare, sistemul de joc este eliminatoriu; în etapa finală modul de joc este de 15 runde în sistem elvețian, astfel că, în etapa de calificare se joacă partide de table până la 3 puncte, urmând ca în etapa finală din decembrie, să se joace partide de table până la 5 puncte; zarurile se dau din păhărel prin topogan atât la concursurile de calificare cât și în etapa finală.

Primul dintre concursurile de calificare s-a desfășurat la finele săptămânii trecute la ,,Arena Mall” din Bacău, iar primii jucători calificați/înscriși pentru finala concursului național au fost următorii: 1. Cristian Zaharia – Buhuși, 2. Constantin-Viorel Moraru – Onești, 3. Eduard-Răzvan Tomciuc – Târgu-Ocna.
*Președintele Asociației Române de Backgammon este cunoscutul jucător de backgammon Neculai Drăgănuță (din Târgu-Ocna), CAMPION EUROPEAN (Slovenia – 2002), câștigător NORDIC OPEN (Danemarca-2009), câștigător la Seefeld (Austria – 2010), câștigător la Praga 2012, câștigător la Nisipurile de Aur (Bulgaria – 2013).

ROMULUS DAN BUSNEA