Cat de dependenti suntem de Facebook?

Eh, ce sa zic, Facebook? Dependenta? Hai sa fim seriosi!

Inainte de a avea o astfel de reactie, luati un pix si o foaie de hartie si socotiti cat timp petreceti zilnic pe Facebook. Daca rezultatul este sub o ora, puteti inchide acest articol, nu va intereseaza. Daca, insa o sa va rezulte ca petreceti pe retea 2-3 sau mai multe ore, este cazul sa va ingrijorati. Doar daca nu sunteti implicat in vreo industrie on-line, caz in care e acceptabil pentru ca, practic, este job-ul vostru.

Insa, daca aveti o viata in afara retelei, copii de crescut, mancare de facut, case de ingrijit, lectii de facut, examene de invatat, si asa mai departe iar voi petreceti4-5 ore din timpul vostru ca sa dati like-uri la pozele prietenilor, este clar ca aveti o dependenta.

Poate nu la fel de evidenta ca si cea fata de nicotina sau droguri ilegale, insa la fel de periculoasa.

Pentru ca, nici nu v-ati gandit la asta, pun pariu, dar nu va consumati numai cele 4-5 ore de stat in fata computerului cu reteaua. In afara de acest timp in care credeti ca socializati, va mai irositi alte zeci de minute sau ore gandidu-va la ce postari sa mai faceti, ce poze sa mai puneti, facand acele poze sau enervandu-va pe colegi/amici/dusmani ca au postat ceva ce nu trebuia.

Ia sa aud, sunteti sau nu dependenti?