vineri 24 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăActualitateAfaceriCât mai costă...

Cât mai costă metrul pătrat de depozit în Bacău?

Prețul spațiilor de depozitare pot reprezenta un barometru al economiei pentru că, dacă chiria crește, se presupune că și cererea a crescut. Dar economia nu depinde numai de performanțele economice ale vreunui sector ci și de factori cum ar fi, de exemplu, pandemiile.

Exact, prețul spațiilor de depozitare este influențat, în această perioadă, mai mult de veștile venite de la direcțiile de sănătate publică. Spre exemplu, prețul mediu al unui spațiu de depozitare în județul Bacău a fost de 2.700 de euro/lună în aprilie, a crescut la 3.200 în iunie pentru ca în iulie să se prăbușească la 2.300. A crescut puțin la 2.580 în august si apoi a început să scadă: 2.190 în septembrie, 2.140 în octombrie.

Statistica de mai sus păcătuiește, într-un fel prin faptul că nu ia în calcul dimensiunea spațiilor. Dacă analizăm dinamica prețului pentru un metru pătrat, o să avem o mică surpriză. De la 2,97 euro în aprilie si mai, prețul a crescut la 3,36 în iunie, a coborât puțin la 3,32 în iulie, a ajuns la 3,02 în august, la 3,09 în septembrie și a crescut puțin la 3,22 în octombrie.

Dacă prețul mediu pentru închirierea clădirilor scade dar prețul mediu al unui metru pătrat crește ar putea însemna că se cauta spațiile mai mici. Sau măcar că proprietarii de spații mici au ridicat prețurile.

Pentru că, iată, avem și niște exemple: avem un depozit de 2.130 de mp pe strada Ștefan cel Mare din Bacău cu 4 euro/mp pe lună, ceea ce ar însemna cam 8.900 de euro lunar, dar avem spații mici, gen 5-600 mp unde prețul este de 5-6 euro/mp, cât să-și facă și propietarul un 2-3000 de euro lunar.

De exemplu, în Șerbănești, 500 mp spațiul de depozitare plus o curte de 1500 mp, 6 euro/mp, total 2.900 euro/lunar. Sau, pe Bulevardul Unirii, 400 mp cu 5 euro, fix 2000 de euro pe lună.

Ideea asta de 2000 de euro lunar pare să fie foarte comună în județ. La Hemeiuș, o hală cu birouri de 600 mp, cu 4 euro/mp ar fi cam 2.400 de euro lunar; la Cleja, un spațiu industrial de 2.500 mp ar costa 2.300 euro lunar iar la Nicolae Bălcescu, pentru 400 mp se cer 1.500 euro.

Un preț mediu de 3,22 euro pe metrul pătrat pare să fie rezonabil având în vedere că o hala București are un preț mediu de 5,7 euro/mp.

De citit!

Tânăr reținut pentru tâlhărie în orașul Comănești

La data de 29 martie a.c., sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Moinești, polițiștii din cadrul Poliției orașului Comănești au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de tâlhărie. Un tânăr...

Bărbat din Onești amendat de două ori în aceeași zi pentru depășirea limitelor de viteză

În data de 30 martie a.c., în jurul orei 08:30, un echipaj de poliție din cadrul Biroului Rutier Onești a depistat un conducător auto în vârstă de 44 de ani, pe Calea Brașovului din localitate, în timp ce conducea...

Traficant de droguri prins în flagrant

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, în colaborare strânsă cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au desfășurat o operațiune de amploare ce a condus la documentarea activității infracționale a trei persoane implicate în traficul...