miercuri 11 septembrie 2024

.

Antreprenoriatul și importanța mentoratului...

În era modernă, antreprenoriatul a devenit unul dintre cele mai discutate și atractive...

Destinații de vacanță: Rânca

Rânca este o stațiune turistică în curs de dezvoltare, aflată pe raza orașului...

Problema căpușelor la câini...

 Căpușele și câinii - o combinație nedorită! Infestarea cu căpușe poate pune în...

Contestatia la executare

In principiu, contestatia la executare poate fi exercitata indiferent de titlul executoriu...
AcasăActualitateAfaceriCât mai costă...

Cât mai costă metrul pătrat de depozit în Bacău?

Prețul spațiilor de depozitare pot reprezenta un barometru al economiei pentru că, dacă chiria crește, se presupune că și cererea a crescut. Dar economia nu depinde numai de performanțele economice ale vreunui sector ci și de factori cum ar fi, de exemplu, pandemiile.

Exact, prețul spațiilor de depozitare este influențat, în această perioadă, mai mult de veștile venite de la direcțiile de sănătate publică. Spre exemplu, prețul mediu al unui spațiu de depozitare în județul Bacău a fost de 2.700 de euro/lună în aprilie, a crescut la 3.200 în iunie pentru ca în iulie să se prăbușească la 2.300. A crescut puțin la 2.580 în august si apoi a început să scadă: 2.190 în septembrie, 2.140 în octombrie.

Statistica de mai sus păcătuiește, într-un fel prin faptul că nu ia în calcul dimensiunea spațiilor. Dacă analizăm dinamica prețului pentru un metru pătrat, o să avem o mică surpriză. De la 2,97 euro în aprilie si mai, prețul a crescut la 3,36 în iunie, a coborât puțin la 3,32 în iulie, a ajuns la 3,02 în august, la 3,09 în septembrie și a crescut puțin la 3,22 în octombrie.

Dacă prețul mediu pentru închirierea clădirilor scade dar prețul mediu al unui metru pătrat crește ar putea însemna că se cauta spațiile mai mici. Sau măcar că proprietarii de spații mici au ridicat prețurile.

Pentru că, iată, avem și niște exemple: avem un depozit de 2.130 de mp pe strada Ștefan cel Mare din Bacău cu 4 euro/mp pe lună, ceea ce ar însemna cam 8.900 de euro lunar, dar avem spații mici, gen 5-600 mp unde prețul este de 5-6 euro/mp, cât să-și facă și propietarul un 2-3000 de euro lunar.

De exemplu, în Șerbănești, 500 mp spațiul de depozitare plus o curte de 1500 mp, 6 euro/mp, total 2.900 euro/lunar. Sau, pe Bulevardul Unirii, 400 mp cu 5 euro, fix 2000 de euro pe lună.

Ideea asta de 2000 de euro lunar pare să fie foarte comună în județ. La Hemeiuș, o hală cu birouri de 600 mp, cu 4 euro/mp ar fi cam 2.400 de euro lunar; la Cleja, un spațiu industrial de 2.500 mp ar costa 2.300 euro lunar iar la Nicolae Bălcescu, pentru 400 mp se cer 1.500 euro.

Un preț mediu de 3,22 euro pe metrul pătrat pare să fie rezonabil având în vedere că o hala București are un preț mediu de 5,7 euro/mp.

De citit!

Ce trebuie să știe proprietarii de mașini înainte de a-și monta cârligul de remorcare

Montarea unui cârlig de remorcare pe un autovehicul poate părea un proces simplu, dar este important să înțelegi toate aspectele legale și tehnice înainte de a face acest pas. 1. Alegerea cârligului de remorcare potrivit Primul pas este să alegi un...

Bacău: A fost odată Casa de Cultură

Casa de Cultură „Vasile Alecsandri” din Bacău reprezintă un simbol al vieții culturale și artistice din oraș, evocând o nostalgie profundă în inimile celor care au avut privilegiul de a participa la evenimentele organizate acolo de-a lungul decadelor. Situată...

Bolile comune la câini: La ce trebuie să fie atenți proprietarii?

Câinii sunt prieteni loiali și parte integrantă din familie, iar sănătatea lor este o prioritate pentru orice stăpân responsabil. Există multe boli la care câinii sunt predispuși, iar unele dintre ele pot fi prevenite printr-o îngrijire atentă și măsuri...