duminică, octombrie 1, 2023

Pe ce “sol” construim relaţia de cuplu?

Explicaţiile psihologului Laura Maria Cojocaru În acesta viață,...

Bijuterii cu utilizări mai puțin cunoscute

Oamenii au folosit bijuterii din mai multe...

Cum ne alegem cântarul?

Sunteți o persoană sportivă sau doar îngrijorată...

Cât mai e chiria unui apartament în Bacău?

ActualitateCât mai e chiria unui apartament în Bacău?
- Advertisement -

Apartamante de închiriat sunt în Bacău. Pentru toate buzunarele și gusturile. Aproape toate ofertele sunt pentru locuințe gata mobilate, uneori, și utilate.

Prețul chiriilor la garsoniere cunoaște o scădere accentuată față de “boom”-ul lunii mai, când chiria medie cerută era în jurul valorii de 350 de euro. Acum, prețul mediu este undeva pe la 190 de euro, puțin mai mic decât în martie. Cea mai ieftină garsonieră pe care am găsit-o costă 110 euro pe lună și este aproape nemobilata, are doar un pat și o masă. E undeva pe Milcov, vizavi de Subex și are fix 26 de metri pătrați. Este cam singura nemobilată, următoarea ofertă e de 24 mp, confort 2, la Narcisa: 120 de euro pe lună. Pentru 140 de euro lunar puteți obține o garsonieră de 30 mp, mobilată, în zona străzii Orizont sau una de 25 mp la Narcisa. Tot la Narcisa, o garsonieră mobilată de 40 mp poate fi inchiriată cu 200 de euro lunar. Același preț și pentru o garsonieră mobilată și utilată, de 25 mp, în zona Centrală. În ceea ce privește ofertele “de lux”, pentru 300 de euro lunar puteți închiria o garsonieră de 45 mp în zona Milcov, mobilată și utilată, inclusiv cu aer condiționat.

La apartamentele cu două camere, cel mai mare preț cerut a fost în luna aprilie: 275 de euro pe lună, în medie. A scăzut în mai la 266 de euro, iar acum prețul a ajuns la 270 de euro, a doua cea mai mare valoare anuală. Ca și în cazul garsonierelor, apartamentele cu două camere se găsesc mobilate și, uneori, utilate. Cel mai mic preț l-am găsit la un apartament de 50 mp, în zona restaurantului Miorița. Cu 200 de euro se poate închiria un apartament de 48 de mp în zona Nord sau unul de 60 mp la Orizont. Pentru 250 de euro găsiți un apartament de 50 mp, mobilat, la Gară sau unul de 60 mp în zona Miorița. Pe Mihai Viteazul se găsește de închiriat un apartament de 55 mp, mobilat, la 300 de euro pe lună. Pentru 350 de euro lunar, puteți închiria un apartament de 60 mp, mobilat, într-un bloc nou. În zona de “lux”, găsiți un apartament mobilat în zona Centrală, de 83 mp pentru 500 de euro pe luna. Același preț și pentru un apartament ultracentral, mobilat, de 70 mp. Dacă vreți o suprafață mai mare, găsiți un apartament de 100 mp, în blocul Bancorex, la 450 euro/luna.

Apartamentele de trei camere au fost la mare preț în luna februarie, când s-a înregistrat cel mai mare preț mediu: 335 de euro pe lună. Prețurile s-au prăbușit, în martie, la 300 de euro și, de atunci, cresc în fiecare lună, ajungându-se la o medie de 320 de euro luna aceasta. Cel mai ieftin apartament mobilat poate fi închiriat cu 205 euro, în zona Narcisa și are 65 mp. Pentru 250 de euro lunar puteți alege un apartament de 50 mp pe strada Violetelor sau unul de 75 mp la Cora. Prețurile merg în jurul valorii de 250-300 de euro pentru apartamentele cu suprafețe medii. Pentru cine vrea mai mult, se găsește o ofertă la 800 de euro pe lună, pentru un apartament de 133 mp, într-un bloc nou pe strada Nicolae Bălcescu. Un apartament de 135 mp poate fi închiriat cu 690 de euro lunar, într-un imobil nou construit, situat ultracentral. În zona Cora, pentru 500 euro/luna se poate închiria un apartament de lux de 60 mp, mobilat.

Nu uitați că, dacă vreți să fiți pe deplin acoperiți, nu faceți nimic fără contracte de închiriere. Vă asigură un grad crescut de confort psihic și, în multe cazuri, chiar financiar. Dacă nu știți cum se face, căutați un model contract de închiriere. E mai bine așa, vă asigur!

Alte titluri