luni 15 iulie 2024

.

Ce este și cum...

O pompă submersibilă este un dispozitiv care are un motor închis ermetic cuplat...

Aventuri cu veiozele de...

Ah, ce mare brânză o veioză?! Nu-i așa? Ce poate fi atât de...

VSH – ce trebuie...

Viteza de sedimentare a hematiilor (VSH) este rata la care celulele roșii din...

Tot ceea ce trebuie...

Contrar a ceea ce cred mulți oameni, nu aveți nevoie de un spațiu...
AcasăOpiniiCat valoreaza viata...

Cat valoreaza viata a patru copii?

Probabil va veti grabi sa dati vina pe soarta, pe karma, pe voia Domnului sau chiar pe tatal plecat prin sat cu treburi si care si-a lasat copiii nesupravegheati.

Pentru ca, pusi in fata acestei tragedii, pusi in fata celor patru copii morti intr-un absurd incendiu, avem nevoia sa identificam vinovati si sa cerem pedepsirea lor.

Doar ca nu e asa simplu. Tragedia aceasta, ca si multe altele, isi are alta cauza. Da, e usor sa spui: tatal trebuia sa aiba grija de copii. Doar ca tatal se ducea sa incaseze niste bani trimisi de mama copiilor, din Cipru, unde se afla la munca.

Ca si alti zeci de mii de romani, parintii celor patru copii au fost nevoiti sa faca o alegere: ori raman in tara si se apuca de cersit, ori merg la munca in strainatate, unde pot castiga un ban mai valoros.

De ce au fost nevoiti sa plece zecile si sutele de mii de parinti in strainatate la munca, iata o intrebare care poate elucida, in parte, aspectele legate de vinovatia in tragedia de la Magura.

De citit!

Eu m-am cam saturat de iarna…

E pentru prima data in multi ani cand avem o iarna "obisnuita", in sensul ca incepe calendaristic chiar din decembrie si baga mare ninsori si geruri. Cum, natura ne-a dezvatat, insa, de iernile obisnuite, nu mai suntem la fel...

Da, sunteti ipocriti

"Cine, ma, comunistul ala? Actorul ala ratat? Regizorasul ala de doi lei care a facut numai filme comuniste? Hai,ma lasi?!"Cam acestea ar fi fost reactiile unei parti importante a societatii romanesti daca ar fi fost intrebata ce parerea are...

Vezi, ma, ninja, ca nu e ca-n filme?!

Un banc sec spune ca, cica, un militian vede intr-o zi un calugar pe strada si incepe sa-l ia la bataie cu bastonul de cauciuc. Dupa ce i-a fragezit bine spinarea calugarului, obosit si transpirat, militianul ii spune: "Vezi,...