sâmbătă 20 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăFapt diversCâte ceva despre...

Câte ceva despre brățări

O brățară este o bijuterie purtată în jurul încheieturii. Brățările pot avea diferite utilizări. Pot fi folosite ca ornamente, pot fi folosite ca suport pentru informațiile medicale și de identitate, cum ar fi brățările de alergii, etichetele de identificare a pacientului din spital și etichetele de brățări pentru nou-născuți.

Brățările pot fi fabricate din metal, piele, pânză, plastic, margele sau alte materiale, iar brățările de tip bijuterii conțin uneori bijuterii, roci, lemn, scoici, cristale, metal sau cercuri de plastic, perle și multe alte materiale.

Originea termenului „brățară” provine din grecescul „brachile”, care înseamnă „braț”.

Brățările egiptene datează de prin anul 5000 î.Hr. Au fost realizate din oase, pietre și lemn pentru a servi unor scopuri religioase și spirituale. Brățara Scarabeu este unul dintre cele mai recunoscute simboluri ale Egiptului antic. Scarabeul a reprezentat renașterea și regenerarea. Scarabei sculptați erau purtați ca bijuterii și înfășurați în bandajele de in ale mumiei.

În 2008, arheologii ruși de la Institutul de Arheologie și Etnologie din Novosibirsk, care cerceteazăpeștera Denisova din Munții Altai din Siberia, au descoperit un mic fragment osos de la al cincilea deget al unei hominine juvenile, supranumit „femeia X” ( referindu-se la descendența maternă a ADN-ului mitocondrial) sau la hominina Denisova. Artefacte, inclusiv o brățară, descoperite în peșteră la același nivel, au fost datate prin tehnica carbonului ca având o vârsta de 40.000 de ani.

În unele părți din India, numărul și tipul de brățări purtate de o femeie denotă starea sa civilă.

În America Latină, Brățările Azabache sunt purtate pentru a proteja împotriva Mal de ojo – deochiul. Se crede că deochiul este rezultatul unei admirații excesive sau a privirilor invidioase ale unora. Dacă nou-născuții poartă un azabache (o brățară de aur sau un colier cu un farmec de coral negru sau roșu, sub formă de pumn), se crede că îi protejează de deochi.

Brățările alternative pentru sănătate, cum ar fi brățările ionizate, brățările karma, brățările magnetice, brățările cu hologramă Power Balance etc. nu se disting prin designul lor, ci mai degrabă funcția benefică pe care o pretind producătorii și distribuitorii lor. Brățările Karma sunt confecționate din mărgele de lemn și pot conține diverse farmece și sunt asociate cu aducerea norocului și a karmei bune celor care aleg să-l poarte.

Brățarile nu sunt exclusiv ceva feminin. De fapt, nu au fost aproape niciodată, dar civilizația occidentală a considerat că brățările fac casă buna doar cu femeile. Orientalii au avut alta părere și, iata, moda s-a schimbat. Click aici pentru brățări bărbați.

Există câteva piese de bijuterii pe care bărbații le iau în special: ceasuri, verighete, coliere și brățări. Atunci când nu sunt exagerate, aceste piese adaugă o notă suplimentară de rafinament bărbaților care le poartă.

Există o mare varietate de opțiuni disponibile pentru bărbații interesați. Brățări rafinate care pot să coste sute de euro și, de asemenea, piese simple, practice, cu un preț de până la 10 euro. Totul depinde de materialele pe care doriți să le arătați și de cât sunteți dispus să plătiți pentru calitatea accesoriilor.

Dar pe lângă calitate, ceea ce ar trebui să conteze într-adevăr cât de bine o piesă completează garderoba ta. Brățări sau portofele pentru bărbați? Sau ambele?

De citit!

Reținut de polițiști după ce a condus din nou un autoturism fără permis

La data de 26 martie a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Răcăciuni au depistat în localitatea Parava un autoturism, iar la efectuarea semnalelor regulamentare de oprire acesta a accelerat continuându-și deplasarea.               Polițiștii au procedat la urmărirea autoturismului în trafic, dar...

Demersuri importante pentru înființarea unei subunități de pompieri în comuna Hemeiuș

Într-un pas crucial spre asigurarea siguranței comunității locale, astăzi, 29 martie, a avut loc un moment semnificativ în demersul de construire a unei noi subunități de pompieri în comuna Hemeiuș.Prin predarea-primirea unui teren din domeniul public al statului, administrat...

Infracțiuni rutiere constatate de polițiști în trafic

La data de 27 martie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au depistat în flagrant delict, un bărbat de 38 de ani, din orașul Dărmănești, în timp ce conducea un autoturism pe strada Aleea Parcului din municipiu, aflându-se sub...