duminică 19 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăDe stiutCâteva idei pentru a obține o locuință

Câteva idei pentru a obține o locuință

Ești proaspăt însurat și vrei să ai casa ta. Dar banca ți-a respins dosarul și nu vei primi creditul imobiliar sperat. Ce alternative ai?

Cea mai simplă soluție este să depui o cerere la Primărie pentru a închiria un apartament ANL. E cea mai simplă cale dar și cea mai greu de străbătut. Pentru că blocuri ANL nu s-au mai construit de pe vremea premierului Adrian Năstase, iar cererea de apartamente sociale a tot crescut. Totuși, întotdeauna există o șansă și cel mai bine este ca acea cerere să fie depusă. Chiria unui aparatment ANL este modică și contractul poate fi prelungit anual dacă este respectat, nu se înregistrează datorii și nici reclamații.

Fără bani pentru a cumpără o locuința, există posibilitatea să te apuci s-o construiești chiar tu. Dar asta doar dacă ai deja terenul sau locuiești la țară unde pământul este relativ ieftin. O casă cu două camere și o bucătărie poate fi ridicată relativ ușor și ieftin, urmând să fie extinsă pe parcurs. Totul este să existe un proiect bun, un teren pe care să se poată construi și câteva mii de euro cu care să se poată porni. În câteva luni casa poate fi locuită și, chiar dacă mai sunt multe de completat, este un bun punct de plecare.

Dacă ai câștigat la loto, poți apela la o chirie pe piața liberă. Chiria și utilitățile îți vor mânca mai bine de jumătate din salariu, dar poți să te lauzi că ai propria locuință la oraș. Mai există, însă, o posibilitate: să cauți să închiriezi un apartament ai căror proprietari sunt plecați din țară sau… la țară. Sunt multe familii care abandonează orașul și se mută în zona rurală dar care nu rup toate legăturile cu urbanul și-și păstrează apartamentul. Și de ce să plătească utilități sau să se îngrijoreze dacă le sparge cineva casa când pot închiria pe o sumă modică unor tineri care să aibă grijă de locuința? La fel și cu cei plecați în straintate. Totuși, un așa chilipir nu poate fi găsit chiar ușor, dar merită încercat.

Dacă nu sunt și nu sunt bani, puteți închiria mai mulți colegi un apartament, ca în studenție. Nu e cea mai bună soluție dar se cheamă că nu stați în ploaie. Dacă sunteți în relații bune și aveți încredere unul în altul puteți împărți o chirie până gășiți ceva care să va asigure gradul de intimitate dorit.

Deși nu este o metodă chiar 100% legală, puteți încerca să convertiți un spațiu comercial sau industrial în spațiu de locuit. Poate angajatorul dvs deține o clădire de birouri care nu este prea ocupată și v-ar permite să folosiți un etaj sau o aripă a imobilului pentru a locui. O zonă de depozitare dintr-un spațiu comercial sau dintr-o hală industrială poate fi convertită drept locuință pentru angajați. Desigur, toaletele și dușurile vor fi la comun dar e mai bine decât nimic.

Nu în ultimul rând, reveniți la bancă. Respingerea creditului poate fi o problemă importantă în anumite circumstanțe. Uneori, însă, te mai poate ajuta o analiză suplimentară, și, pe baza unor tipuri de derogare, să ai, totuși, câștig de cauză.

De citit!

Traficant de droguri prins în flagrant

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, în colaborare strânsă cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au desfășurat o operațiune de amploare ce a condus la documentarea activității infracționale a trei persoane implicate în traficul...

Cum să alegi între “Creditul până la salariu” și “Creditul instant pe card”: Ghidul complet

În lumea financiară din ziua de azi, opțiunile de împrumut sunt variate și adaptate la nevoile individuale ale fiecăruia. Două dintre cele mai populare forme de credit sunt "Creditul până la salariu" și "Creditul instant pe card". Fiecare dintre...

Stagiu de pregătire de autoapărare pentru jandarmii celor două unități din Bacău

Timp de o săptămână, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău și ai Grupării de Jandarmi Mobile Bacău au participat la un stagiu de autoapărare cu instructori ai Centrului de Autoapărare din cadrul Clubului Sportiv Dinamo București.Activitățile s-au...