joi, noiembrie 30, 2023

Ce trebuie să faceți pentru ca parfumul dvs. să dureze mai mult

Parfumurile au patru niveluri diferite de concentrare,...

Cum să ascunzi o cameră de supraveghere

O cameră de supraveghere este bună la...

Două suplimente alimentare pentru sănătatea ta

Suplimentele alimentare au câștigat popularitate în rândul...

Câteva leacuri mai mult sau mai puțin băbești pentru durerile de dinți

De stiutCâteva leacuri mai mult sau mai puțin băbești pentru durerile de dinți
- Advertisement -

Îl știți pe “catindat”? Ăla care ar fi făcut orice, inclusiv să apeleze la autosugestie, din cauza durerilor de dinți în “D’ale carnavalului”? Dar o durere de măsea ați avut? Una din aia care nu vă mai dădea pace? Și, mai ales într-o noapte când nu puteați găsi nici un dentist? Toți am trecut printr-un așa coșmar. Dar există soluții!

Ce să faci pentru o durere de dinți

Deși obiectivul tău numărul unu ar putea fi acela de a elimina durerea de dinți cât mai repede posibil, mai întâi trebuie să iei în considerare cauza potențială. Când corpurile noastre suferă de durere, ele trimit semnale de avertizare către creierul nostru, spunându-le că ceva nu este în regulă. Durerea bucală poate fi cauzată de o varietate de probleme grave, inclusiv carii dentare, o plombă deteriorată, o fractură dentară, gingii infectate sau un dinte abcesat.

Cum să scapi de durerea de dinți

Dacă durerea de dinți nu este cauzată de o problemă subiacentă gravă sau dacă așteptați o programare la stomatolog, puteți obține ameliorarea durerii de dinți cu medicamente fără prescripție medicală, comprese la rece și alte tratamente la domiciliu.

Aplicați o compresă rece

În general, există două moduri de a opri sau atenua durerea de dinți. Primul implică reducerea inflamației, în timp ce al doilea se concentrează pe întreruperea semnalelor de la leziune la creier. Puteți îndeplini primul obiectiv aplicând un pachet rece sau o pungă de legume congelate pe partea laterală a feței timp de 20 de minute. Asigurați-vă că utilizați o bucată de pânză ca tampon, astfel încât să nu vă deteriorați accidental pielea. Acest lucru poate ajuta la atenuarea disconfortului prin scăderea durerii și reducerea umflăturilor.

Ia un antiinflamator

De asemenea, puteți reduce umflarea și semnalele de durere luând un medicament antiinflamator, cum ar fi ibuprofenul. Dacă luați ibuprofen, încercați să continuați să luați medicamentul la fiecare câteva ore, conform etichetei produsului. Evitați să luați medicamentul o dată și apoi opriți-vă când simțiți o ușurare, sau este posibil ca durerea și inflamația să revină.

Clătiți cu apă sărată

Pe lângă pachetele de răceală și medicamentele fără prescripție medicală, există câteva modalități naturale de a opri durerea de dinți. Puteți curăța infecțiile și puteți promova ameliorarea temporară a durerii prin clătirea gurii cu apă caldă sărată. Tratarea unei dureri de dinți cu apă sărată poate ajuta, de asemenea, la vindecarea oricăror răni bucale și la reducerea inflamației. Doar asigurați-vă că nu înghiți apă sărată în timp ce clătiți.

Folosiți un pachet fierbinte

Puteți reduce disconfortul prin aplicarea unui pachet fierbinte pe partea laterală a maxilarului. Dacă nu aveți un pachet fierbinte, puteți face unul umplând un ciorap curat cu orez și legând un capăt. Apoi, puneți ciorapul umplut cu orez în cuptorul cu microunde și încălziți-l pentru câteva minute. Căldura de la pachet va ajuta la întreruperea semnalelor de durere de la gură către creier.

Folosiți pliculețe de ceai de mentă

Considerate în general sigure, pliculetele de ceai de mentă au proprietăți ușoare de amorțire care pot ameliora durerea orală pentru o perioadă scurtă de timp. Majoritatea oamenilor preferă să-și răcească pliculețele de ceai în congelator pentru câteva minute înainte de utilizare. De asemenea, puteți aplica plicul de ceai cât este încă cald și apoi așteptați să se răcească. Acest lucru poate crea o senzație plăcută care vă poate ajuta să vă îndepărtați mintea de durerea de dinți.

Încercați usturoiul

De mii de ani, usturoiul a fost folosit pentru proprietățile sale medicinale. Pe lângă uciderea bacteriilor potențial dăunătoare, poate acționa și ca un calmant al durerii. Pentru a folosi usturoi pentru durerile de dinți, zdrobiți un un cățel pentru a crea o pastă lipicioasă și aplicați-o pe zona afectată. Alternativ, puteți mesteca un cățel de usturoi proaspăt și apoi îl puteți scuipa.

Clătiți cu o apă de gură cu guava

Cunoscute pentru proprietățile lor antiinflamatorii, frunzele de guava au și trăsături antimicrobiene care pot atenua durerea și pot steriliza rănile bucale. Puteți fie mesteca frunze proaspete de guava, fie fierbe frunzele zdrobite în apă pentru a face o apă de gură.

Încearcă o apă de gură cu cimbru 

Cimbrul are proprietăți puternice antioxidante și antibacteriene. Pentru a atenua simptomele durerii de dinți, puteți adăuga câteva picături de ulei esențial de cimbru în apă și puteți face o apă de gură. Puteți, de asemenea, să diluați uleiul esențial de cimbru cu câteva picături de apă curată și să îl adăugați într-o bile de bumbac. Apoi aplicați-l pe zona afectată.

Cum să opriți rapid durerea de dinți

Uneori, medicamentele fără prescripție medicală și remediile la domiciliu nu sunt suficiente pentru a opri durerea de dinți. Când nu ești sigur ce să faci pentru durerea de dinți, este timpul să vizitezi un dentist. În nici un caz nu folosiți de capul vostru un antibiotic măsea! Pentru a vă trata durerea dentară, un stomatolog vă va examina mai întâi istoricul medical și va efectua un examen. Medicul dentist vă va examina apoi gingiile, dinții și orice alte zone relevante. Raze X și/sau alte teste pot fi necesare pentru a determina cauza exactă a problemei. Odată ce medicul dentist stabilește cauza, el sau ea va schița opțiunile de tratament disponibile. Pentru carii, este posibil să aveți nevoie de o umplutură. Dacă nervul dintelui este infectat, este posibil să aveți nevoie de terapie de canal cu septomixine septodont. Dacă zona a fost infectată, medicul dentist poate prescrie medicamente antibiotice pentru a ucide bacteriile. Ocazional, stomatologii vor folosi fototerapia cu laser rece, împreună cu alte tratamente pentru a reduce inflamația și durerea.

 

Alte titluri