duminică, septembrie 24, 2023

Legătura dintre stress și bolile cronice

O interesantă controversă medicală a fost provocată...

Cum să-ți păstrezi electrocasnicele ‘în formă’

Ghid de întreținere pentru mașina de spălat...

Câteva sfaturi de care ai nevoie atunci când iei un credit

Creditele pentru nevoi personale pot fi folosite...

Câteva lucruri de făcut înainte de a începe fertilizarea in vitro

De stiutCâteva lucruri de făcut înainte de a începe fertilizarea in vitro
- Advertisement -

Înainte de a începe tratamentul propriu-zis, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a ușura drumul către sarcină și pentru a vă îmbunătăți șansele de succes. Iată câteva lucruri încercate și adevărate pe care trebuie să le începeți acum:

Obțineți o greutate sănătoasă

A fi obez este la fel de dăunător pentru sănătatea ta ca a fi subponderal. Mai mult, ambele condiții fac ravagii asupra capacității tale de a concepe, inclusiv prin fertilizare in vitro. A fi supraponderal poate face dificilă echipa ta de fertilitate să-ți monitorizeze ovarele iar o femeie care este subponderală poate avea dificultăți în menținerea nivelurilor hormonale adecvate pentru a produce ouă mature, sănătoase și viabile. Dacă vă aflați în oricare dintre categorii, începeți să vă revigorați nutriția. Urmați un program de dietă și exerciții fizice la care vă puteți ține. Stai cu ochii pe obiectivul de a avea un copil sănătos. Amintiți-vă că bebelușul sănătos începe cu un tu sănătos!

Fitness-ul este esențial

Sănătatea dvs. generală vă afectează rezultatul fertilizătii in vitro, nu există nicio îndoială. Faceți acum o mulțime de exerciții sănătoase pentru inimă cel puțin 30 de minute pe zi, 5 zile pe săptămână. Urmăriți orice activitate care vă mărește ritmul cardiac. Vă veți reduce tensiunea arterială, veți combate diabetul și veți obține o grămadă de alte beneficii pentru sănătate, inclusiv îmbunătățirea șanselor pentru succesul fertilizării in vitro.

Reduceți cafeina

Monitorizați consumul zilnic de cofeină. Cercetări recente indică un exces de cofeină care vă afectează capacitatea de a concepe prin ferilizare in vitro cu până la 50%. Studiile recomandă femeilor să consume mai puțin de trei căni pe zi de cafea sau echivalentul cofeinei din alte surse.

Vârsta joacă un rol

Vârsta este unul dintre cele mai influente aspecte ale succesului ferilizării in vitro. Pentru femeile cu vârsta peste 35 de ani, rezultatele pentru o fertilizare in vitro de succes trebuie să scadă și să scadă cel mai semnificativ după vârsta de 40 de ani. Nu așteptați prea mult pentru a începe tratamentul. Dacă sunteți îngrijorat de vârsta dvs., discutați cu medicul dumneavoastră despre opțiuni, cum ar fi ouă de donator.

Faceți pași pentru a reduce stresul

În prezent, stresul și modalitățile de a face față acestuia, ne inundă cultura populară. Poate părea copleșitor să încercați să țineți stresul la distanță într-o zi normală, dar când aveți de-a face cu stresul care vine cu infertilitatea și tratamentul cu fertilizare in vitro, se poate simți că stresul este doar o parte a vieții dumneavoastră. Nu numai că stresul interferează cu concepția și cu succesul ferilizării in vitro, ci are și un efect asupra sănătății dumneavoastră generale. De aceea este crucial să se ocupe de acest tip de stres. Îmbunătățiți-vă practicile obișnuite de stres (yoga, masaj, meditație, rugăciune, plimbări zilnice, jurnalizare etc.) cu acupunctură, retrageri structurate minte-corp, antrenament de reziliență și terapie tradițională. Veți învăța modalități pe tot parcursul vieții de a face față stresurilor inevitabile și de a vă îmbunătăți șansele de succes al ferilizării in vitro.

Renunță la fumat

Fumatul de tutun sau orice altceva are un impact negativ asupra calității ouălor și a spermei. Atât tu, cât și partenerul tău, dacă fumezi, trebuie să te oprești acum. Pentru informații despre încetarea fumatului, vorbiți cu echipa dvs. de fertilitate.

Suplimente

Multivitaminele sunt adesea recomandate atunci când încercați să rămâneți gravidă, dar există anumite suplimente care ar trebui incluse în plus față de amestecul standard. Se crede că DHEA și CoQ10 au un impact asupra calității ouălor. Ca întotdeauna, însă, consultați medicul înainte de a lua orice supliment. Asigurați-vă că aveți suficientă vitamină D. Adresați-vă medicului dumneavoastră pentru a vă verifica nivelul de D și asigurați-vă că nu sunteți deficitar. Există date care susțin faptul că aveți suficientă vitamină D vă ajută corpul să răspundă pozitiv la tratamentul cu ferilizarea in vitro. Nu uita că procedura este una dificilă, consumatoare de timp și nervi, mult mai delicată decât, de exemplu, o procedura de reconstrucție mamară.

Alte titluri