joi 29 februarie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăDe stiutCăteva ponturi pentru...

Căteva ponturi pentru alegerea unui ceas

Primul meu ceas a fost un «Racheta» sovietic, primit ca premiu la un concurs pionieresc. Cred că mai merge și acum dacă îl caut prin casă. Oricum, l-am purtat puțin; mi s-a părut mai cool un ceas electronic cu cinci melodii. Ce vreți, era înainte de 1989, erau alte vremuri, alte idei. Apoi au mai fost altele, un Citizen care m-a ținut toată facultatea, alte ceasuri electronice până când am renunțat de tot. Întâi pentru o imitație de pager care se ținea la curea, apoi pentru că apăruseră telefoanele mobile care aveau și ceas integrat.

Astăzi nu aș mai purta ceas decât dacă ar fi să fie ori o bijuterie foarte scumpă, ori ceva extrem de util și sănătos de purtat în același timp. De ce sănătos? Să porți în permanentă metal la mâna poate fi periculos. Nu pentru că ai atrage fulgerele, ci pentru că poți să devii meteosensibil: răceală ceasului îți afectează structura osoasa și dezvolți un reumatism de toată frumusețea. Vei ști cund se schimbă vremea, fără să te uiți la Meteo!

Dar, dacă chiar vreți să purtați ceas ori intenționați să faceți un cadou, iată câteva sfaturi folositoare!

1. Analizați persoana celui care-l va primi

Înainte de a alege să cumpărați un ceas, gândiți-vă cu atenție la interesele, hobby-urile, stilul sau direcția modei, aprecierile și antipatiile persoanei care va purta ceasul. Este un pasionat de sport, un manager, dependent de modă sau o persoana fara griji? Acest lucru ar trebui să influențeze tipul de ceas pe care îl alegeți.

2. Alegeți un buget

Chiar dacă știți aprecierile și antipatiile persoanei pentru care vreți să cumpărați, trebuie să vă gândiți mai întâi la propriul portofel. Există ceasuri pentru fiecare buget, indiferent dacă este vorba de 100 de euro sau 100.000 de euro.

3. Încercați să înțelegeți ceasurile

Este important, înainte de a începe să faceți cumpărături, să înțelegeți diferitele tipuri de acționare și materiale pentru ceas, deoarece sunt factori care vor influența prețurile, precum și stilurile. Ceasurile cu cuarț (care necesită o baterie) sunt, în general, mai puțin costisitoare decât ceasurile mecanice cu funcții de întoarcere automată sau cu întoarcere manuală. În mod similar, ceasurile din oțel inoxidabil sunt adesea mai accesibile decât titanul sau fibra de carbon și decât metalele nobile. Faceți puțin din propriile dvs. cercetări care vă vor ajuta să vă înarmați.

4. Luați în considerare stilurile și caracteristicile.

Anterior v-am sugerat să vă gândiți la destinatarul ceasului. Acest lucru se datorează faptului că aceasta este cea mai importantă parte a cumpărării unui ceas. De exemplu, dacă cumpărați pentru un pragmatist care nu este interesat de gadgeturi și funcții, un ceas frumos cu trei limbi, cu cadran ușor de citit poate fi cea mai buna alegere. În ceea ce privește stilul, dacă el sau ea este dependent de modă, luați în considerare ceasurile cu cadrane colorate sau forme neobișnuite ale carcasei. Caracteristicile sunt și ele importante. De exemplu, dacă cumpărați pentru un pasionat de sport, poate că un cronograf poate fi opțiunea mai bună. Fusurile orare duale sau indicațiile temporizatorului mondial ar putea fi valoroase.

5. Luați în considerare marca

Conceptul de mărci este puțin mai complex. Dar, înainte de a citi mai departe, înțelegeți acest lucru: nu trebuie să cumpărați un anumit brand de ceasuri. Cu toate acestea, este util să fii conștient de mărcile mai bune – în toate punctele de preț. Unii oameni sunt foarte conștienți de marca și doresc să aibă un brand de renume, fie că e vorba despre Pierre Cardin sau Daniel Klein ceasuri, în timp ce alții doresc să se îndepărteze de calea bătută și să caute un brand mai puțin cunoscut. Din nou, o parte din acest proces de luare a deciziilor revine la a ști pentru cine cumpărați și la ce buget.

6. Relaxați-vă și bucurați-vă de experiență

Cumpărarea unui ceas nu trebuie să fie înspăimântătoare. Considerați-o o experiență de învățare și nu vă fie teamă să puneți întrebări. Dar cel mai bun dintre toate, dacă ați urmat pașii 1 și 2 de mai sus, puteți contura acest lucru de la început pentru a ține sub control experiența de cumpărături. De asemenea, atâta timp cât cumpărați dintr-o sursă de încredere, amintiți-vă că returnarea este întotdeauna o opțiune.

De citit!

Furt calificat: Bărbat de 30 de ani, identificat și reținut de polițiștii din Bacău pentru sustragerea unei geante cu documente și bani

La data de 18 februarie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au desfășurat o acțiune rapidă și eficientă, reușind să identifice și să rețină un bărbat în vârstă de 30 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat....

Infracțiuni la regimul circulației rutiere constatate de polițiști

La data de 16 februarie a.c., polițiștii Serviciului Rutier au depistat un bărbat de 37 de ani, din județul Neamț, în timp ce conducea un autoturism cu numere de înmatriculare provizorii pe DN2-E85, în localitatea Filipești. Din verificările efectuate în...

Reținut de polițiști pentru conducere ilegală: Bărbat din Dărmănești, prins la volan cu permisul suspendat

La data de 16 februarie a.c., polițiștii din Moinești au efectuat o operațiune de rutină pe strada Tudor Vladimirescu din municipiu, care a condus la reținerea unui bărbat în vârstă de 39 de ani, originar din orașul Dărmănești. Conform...