joi, noiembrie 30, 2023

Trigliceridele: care e problema cu ele?

Dacă v-ați urmărit tensiunea arterială și nivelul...

Ce este, de fapt, o scrisoare de intenție ?

Citii un anunț de angajare și totul...

Câteva sfaturi de care ai nevoie atunci când iei un credit

De stiutCâteva sfaturi de care ai nevoie atunci când iei un credit
- Advertisement -

Creditele pentru nevoi personale pot fi folosite pentru a finanța un proiect de îmbunătățire a locuinței, pentru o nuntă sau o înmormântare sau pentru a cumpăra o mașină sau a mobila o casă. Produsul de împrumut a devenit popular în ultimii ani și este acum unul dintre cele cu cea mai rapidă creștere pentru bănci.

Majoritatea creditelor pentru nevoi personale sunt negarantate, ceea ce înseamnă că nu necesită garanții, cum ar fi o casă sau un alt bun. Adică, iei o sumă fixă de bani și o rambursezi într-o perioadă de timp fixă la o dobândă fixă. Deși acest lucru pare simplu, există multe probleme în contractarea unui împrumut, probleme care nu sunt imediat evidente, cum ar fi ce fel de comisioane sunt percepute pe lângă un împrumut sau asigurarea că nu există erori în rapoartele dvs. de credit. Iată la ce trebuie să vă gândiți înainte de a aplica pentru un credit:

Luați un împrumut numai atunci când este absolut necesar

Un credit pentru nevoi personale ar trebui luat numai după o evaluare amănunțită a cerințelor dumneavoastră și a angajamentelor deja existente de împrumut/rambursare. Este important să înțelegeți că, în timp ce un împrumut vă va ajuta să vă plătiți obiectivele pe termen scurt, în același timp va fi o plată suplimentară pentru următoarele câteva luni/ani pe care va trebui să o faceți fără greșeală. Prin urmare, este imperativ să vă asigurați că veți putea face plățile lunare cu venitul dvs. lunar.

Cercetați temeinic înainte de a aplica

Odată cu creșterea numărului furnizorilor de împrumuturi personale și a pretențiilor lor, este posibil să te apelezi la cea mai atractivă ofertă de împrumut fără a citi cu atenție termenii și condițiile. Prin urmare, este esențial să faceți o cercetare amănunțită înainte de a vă alege creditorul. Asigurați-vă că ați comparat caracteristici precum ratele dobânzii, durata împrumutului, comisioanele de procesare etc. și alegeți furnizorul de împrumut care se potrivește nevoilor dumneavoastră financiare.

Căutați cea mai mică rată a dobânzii

Împrumuturile personale au, în general, rate ale dobânzilor ridicate, datorită faptului că nu există garanții. Deoarece dobânda care trebuie plătită este mare, chiar și o mică diferență în rata dobânzii poate însemna o diferență uriașă în suma totală pe care ar trebui să o plătiți ca dobândă. Nu este vorba despre un credit până la salariu, deci este foarte important să căutați furnizori de împrumuturi care vă pot oferi o ofertă bună la rata dobânzii în funcție de scorul și cerințele dvs. de credit.

Verificați criteriile de eligibilitate

Înainte de a alege banca și împrumutul care se potrivesc cel mai bine nevoilor dvs., asigurați-vă că verificați dacă îndepliniți criteriile de eligibilitate ale împrumutului care vă interesează. Unul dintre cele mai importante criterii de eligibilitate este venitul și scorul dvs. FICO, deoarece acestea indică capacitatea dumneavoastră de rambursare a împrumutului. Cu cât veniturile și scorul FICO sunt mai mari, cu atât aveți mai multe șanse să obțineți un împrumut personal pentru o sumă mai mare. Chiar dacă nu toate instituțiile financiare se folosesc de scoring-ul personal în acceptarea sau refuzarea unei cereri de creditare, cu siguranță, în viitor, sistemul FICO va fi tot mai utilizat.

Păstrați un scor de credit ridicat

Odată cu venitul dvs., un scor mare de credit vă va spori cu siguranță șansele de a obține un împrumut personal cu rata dobânzii și durata dorite. Acest lucru se datorează faptului că un scor de credit scăzut va fi un indiciu al unui istoric slab de rambursare, ceea ce determină băncile să fie îngrijorate cu privire la acordarea de împrumuturi. Prin urmare, este foarte esențial să vă plătiți toate datoriile înainte de o nouă cerere de împrumut.

Fiți atenți la taxele suplimentare

Înainte de a ajunge la o singură bancă pentru a solicita împrumutul personal, asigurați-vă că luați în considerare și alți factori, în afară de rata dobânzii și durata, cum ar fi comisioanele de procesare. Acesta nu este un credit cu buletinul, așa că fiți atenți!

Verificați taxele de plată anticipată

Rambursarea anticipată este decontarea împrumutului înainte de scadența oficială; fie prin plata întregii sume, fie prin decontarea unei părți din rambursare. Este important să parcurgeți termenii și condițiile de plată anticipată înainte de a finaliza împrumutul personal.

Plătiți la timp

Orice împrumut sau credit pe care îl iei este un angajament de a-l rambursa cu sârguință și fără greșeală timp de luni/ani. Rambursările la timp nu numai că vă feresc de penalități nedorite, dar vă vor asigura, de asemenea, că scorul dvs. de credit nu este afectat negativ. Menținerea unui istoric bun de rambursare este crucială în menținerea unui scor de credit ridicat, care vă va ajuta doar în viitor să beneficiați de mai mult credit/împrumut.

Scurtați durata împrumutului

S-ar putea să întâlniți furnizori de împrumuturi care permit perioade foarte lungi de rambursare, ceea ce ar putea fi foarte tentant. Dar, este de remarcat faptul că în astfel de împrumuturi pe termen lung, dobânda totală pe care va trebui să o plătiți poate fi foarte mare.

Alte titluri